Clicky


Nederlandse vrachtwagen van de Duitse A1 gehaald vanwege zwaar beschadigde container met gevaarlijk afval

Nederlandse vrachtwagen van de Duitse A1 gehaald vanwege zwaar beschadigde container met gevaarlijk afval
14-04-2023 10:38 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

BREMEN - De Duitse politie heeft woensdag 12 april een Nederlandse vrachtwagen op de Duitse A1 staande gehouden. Een container op de vrachtwagen was zo zwaar beschadigd dat de verdere rit verboden werd.

De politie controleerde 's middags de Nederlandse vrachtwagencombinatie op knooppunt Hemelingen. De container was geladen met giftig en bijtend gevaarlijk afval uit Ierland en vertoonde aanzienlijke schade in de vorm van scheuren in de constructiedelen.

De politie verbood de 43-jarige Nederlandse chauffeur van de vrachtwagen de rit voort te zetten en de container werd veilig neergezet op een speciale opslagplek voor gevaarlijke stoffen. Het afval moet nu overgeladen worden in een nieuwe container voordat de rit mag worden voortgezet.

De chauffeur had de container geladen in de haven van Rotterdam om deze vervolgens te lossen in het Duitse Rostock. De container was over zee uit Ierland naar Rotterdam vervoerd en had volgens de Duitse politie in deze staat nooit op het schip naar Rotterdam geladen mogen worden.

De afzender van het afval in Ierland, de verlader in Rotterdam en de chauffeur zullen forse boetes ontvangen. De Duitse politie heeft inmiddels vooruitlopend op de boetes de chauffeur een borgsom laten betalen.