Clicky


Vluchten Schiphol geannuleerd vanwege Duitse staking

Vluchten Schiphol geannuleerd vanwege Duitse staking
20-04-2023 09:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 09:55 uur] Op Schiphol zijn donderdag vluchten naar Hamburg en Düsseldorf geannuleerd vanwege een staking door beveiligers op die Duitse luchthavens. Dat is te zien op het vluchtschema van Schiphol.

Naast Hamburg en Düsseldorf wordt ook gestaakt op het vliegveld Keulen-Bonn. Vrijdag wordt op die drie luchthavens het werk eveneens neergelegd door beveiligingspersoneel vanwege een cao-conflict tussen vakbond Verdi en werkgevers over onder meer toeslagen voor nacht- en weekenddiensten. Düsseldorf is ook populair bij Nederlandse reizigers.

De Duitse brancheorganisatie voor luchthavens ADV zei woensdag dat door die acties ongeveer zevenhonderd vluchten komen te vervallen en bijna 100.000 passagiers geraakt zullen worden.

Stuttgart

Een woordvoerder van de luchthaven van Hamburg zei dat de terminals leeg waren op donderdagochtend. Verdi heeft ook opgeroepen tot een staking van beveiligers op de luchthaven van Stuttgart op vrijdag.

Er is dit jaar al meermaals gestaakt op Duitse luchthavens door beveiligers en ander grondpersoneel om eisen voor betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten.