Clicky


Duitse politie houdt controle op exceptioneel transport

Duitse politie houdt controle op exceptioneel transport
27-04-2023 10:45 | Controles | auteur Redactie

LORSCH - Dinsdag 25 april hield de Duitse politie een speciale controle gericht op het exceptioneel transport op de Duitse A67.

In totaal werden 27 voertuigen gecontroleerd waarvan er achttien niet in orde bleken te zijn. In totaal werden er 49 overtredingen vastgesteld. Deze overtredingen varieërden van gebrekkige ladingzekering tot overtredingen van de rijtijdenwet en het ontbreken van de benodigde vergunningen.

Een zwaar transport uit het centrum van Hessen, beladen met zwaar betondeel, mocht van de politie niet verder rijden omdat de zware lading onvoldoende was vastgezet. De chauffeur mocht pas verder rijden nadat hij zijn vracht volgens de regels had vastgezet.

Ook voor twee opleggers uit Oost-Europa eindigde de rit bij de controlepost. De banden van de trailers waren tot op het karkas versleten. Na de bandenwissel mochten ze hun rit voortzetten. Er zijn sancties ingesteld.

Een zesassige bouwkraan met een maximaal totaalgewicht van 72 ton en de daarbij behorende vrachtwagencombinatie met bijkomend materiaal voor de bediening van de kraan, die op de terugweg was van een bouwplaats in Frankfurt, kreeg een rijverbod omdat er geen geldige vergunning was voor de route. In dit geval werd een procedure opgestart voor oneigenlijke winst.