Clicky


Daimler Truck lanceert RIZON middelzware elektrische vrachtwagens in de Verenigde Staten

Daimler Truck lanceert RIZON middelzware elektrische vrachtwagens in de Verenigde Staten
28-04-2023 11:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ANAHEIM/CALIFORNIË - Daimler Truck kondigt de lancering aan van een reeks elektrische vrachtwagens op de Amerikaanse markt onder de nieuwe merknaam RIZON. Het merk RIZON en zijn voertuigaanbod zullen voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op de Advanced Clean Transportation (ACT) Expo, die gepland staat van 1 tot 4 mei 2023 in Anaheim, Californië.

RIZON levert klantgerichte emissievrije vrachtwagens en mobiliteitsoplossingen van Daimler Truck. De identiteit van RIZON is geworteld in de toewijding van het merk om een ​​partnerschap aan te gaan met bedrijfseigenaren die overschakelen op emissievrij transport. Wagenparkeigenaren en vrachtwagenchauffeurs worden uitgebreid ondersteund door een ervaren dealernetwerk dat een scala aan diensten biedt die helpen om de naadloze ervaring te bieden die klanten verwachten van de merken van Daimler Truck. Advies over AC- en DC-laden en toegang tot telematica is beschikbaar. Flexibele financiering wordt verzorgd door Daimler Truck Financial Services.

Drie modelvarianten, de e18L, e16L en de e16M, zullen de eerste vrachtwagens zijn die beschikbaar zijn onder het merk RIZON. Het merk biedt een veelzijdige mix van configuraties en opties die geschikt zijn voor de unieke vereisten van elke klant om de dagelijkse activiteiten en productiviteit te optimaliseren.

De klasse 4 en 5 middelzware batterij-elektrische voertuigen, variërend van 15.995 tot 17.995 lbs bruto voertuiggewicht (GVW), kunnen rijden van 180 -160 mijl voor L-formaat variant met 3 batterijpakketten) en 75 -110 kilometers (voor M-formaat variant met 2 accupacks) op één lading.

Alle RIZON-vrachtwagens worden gebouwd met behulp van beproefde kwaliteitsborgingsnormen die zijn ontwikkeld door Daimler Truck en in de praktijk worden toegepast op meer dan 40 productielocaties over de hele wereld.

Naast veelzijdigheid zorgt RIZON voor gemoedsrust. RIZON-vrachtwagens bevatten geavanceerde passieve en actieve veiligheidssystemen om chauffeurs, passagiers en de gemeenschappen waarin ze actief zijn te helpen beschermen. Chauffeurs kunnen zich nog veiliger voelen in druk verkeer en drukke stedelijke gebieden met de veiligheidstechnologieën van Daimler Truck, zoals Active Brake Assist en Active Side Guard Assist. RIZON-vrachtwagens kunnen worden opgeladen door twee soorten batterijoplaadsystemen, Level 2 AC Charging (J1772) en DC Fast Charging CCS1-compatibel. Het merk RIZON zal ook een toonaangevend garantiepakket hebben dat de aandrijflijn, het chassis en de cabine beschermt gedurende 5 jaar/75.000 mijl en de hoogspanningsaccu's gedurende 5 jaar/120.000 mijl.

Met deze eerste productselectie zullen RIZON-vrachtwagens zich richten op bedrijven die betrokken zijn bij stedelijke retaillogistiek, last-mile-leveringen en gemeentelijk werk. Vanaf het vierde kwartaal van 2023 zullen ze in de Verenigde Staten worden gedistribueerd via een exclusieve overeenkomst met Velocity, een gevestigde naam in de bedrijfswagenindustrie met ongeveer 80 wereldwijde verkooppunten.

Met verkoopadviseurs en technici die ervaring hebben met commerciële e-mobiliteit, zullen Velocity-contactpunten dienen als one-stop-shops voor klanten die geïnteresseerd zijn in de overstap naar elektrische vrachtwagens. Bovendien zal Velocity dealers voor RIZON aanstellen in gebieden buiten Velocity's voetafdruk om een ​​naadloos netwerk in de Verenigde Staten te bieden.

De mobiliteitsindustrie verandert snel doordat wetgeving en klantinitiatieven de schijnwerpers richten op emissievrij commercieel transport. Stimuleringsfondsen en belastingkredieten in bepaalde markten helpen ook om de overstapkosten van wagenparken te verminderen. Terwijl deze dynamische nieuwe markt zich ontwikkelt, staat RIZON klaar om klanten te helpen bij hun transitie. Door zijn samenwerking met Velocity en deze gunstige verschuivingen in het transportlandschap verwacht Daimler Truck de komende jaren een aantrekkelijk groeipotentieel op de markt voor middelzware elektrische vrachtwagens, net als voor het merk RIZON.