Clicky


Afzinken deel Maasdeltatunnel gaat pas verder na onderzoek

Afzinken deel Maasdeltatunnel gaat pas verder na onderzoek
04-05-2023 16:38 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ROTTERDAM - Het afzinken van het tweede deel van de Maasdeltatunnel bij Rotterdam gaat pas verder als uit onderzoek is gebleken wat er op 29 april is gebeurd. Toen moest de operatie afgebroken worden, omdat een kabel brak die het tunneldeel aan de zuidkant vasthield. Daardoor ontstond schade die ook eerst gerepareerd moet worden, aldus Rijkswaterstaat.

De Maasdeltatunnel maakt deel uit van de Blankenburgverbinding. Dit is een nieuwe snelweg die wordt aangelegd om de A20 bij Vlaardingen te verbinden met de A15 bij Rozenburg. De Maasdeltatunnel gaat onder het Scheur nabij Maassluis en Rozenburg door.

Omdat afgelopen zaterdag een kabel knapte, kwam het tunneldeel tegen een tijdelijke kade aan de kant van Vlaardingen aan. Dat heeft schade veroorzaakt aan een uiteinde van het tunneldeel. Inspectie moet nog aantonen hoe groot die schade is en hoe dat hersteld gaat worden.

Rijkswaterstaat had in mei nog twee reserveweekeinden staan voor het afzinken van het tunneldeel. Die reservedagen zijn nu geschrapt. Pas als alle onderzoeken klaar zijn wordt bepaald wanneer de operatie wordt voortgezet, aldus de dienst.