Clicky


Van Dingenen Transport overgenomen door Investeringsmaatschappij Globitas

Van Dingenen Transport overgenomen door Investeringsmaatschappij Globitas
05-05-2023 11:47 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HAPERT - Van Dingenen Transport is overgenomen door de Amsterdamse investeringsmaatschappij Globitas.

"Met het oog op de continuïteit van ons familiebedrijf en voor het behouden van wat voor ons belangrijk is, hebben wij met pijn in ons hart maar met veel trots besloten om ons familiebedrijf over te dragen aan een partij buiten de familie. We zijn daarvoor niet over één nacht ijs gegaan. Na een zorgvuldig traject hebben we een partner gevonden in Globitas", aldus Jan en Karin van Dingenen.

"Globitas is een partij waarvan wij denken dat ons familiebedrijf in goede handen is en een mooie toekomst is veiliggesteld. Met als doel om samen met iedereen ons mooie bedrijf te laten zijn en blijven wat het al ruim 85 jaar is. Gewoon Van Dingenen!"

De eigenaren Jan en Karin van Dingenen zullen voorlopig nog bij het bedrijf betrokken blijven en ook voor het personeel, de klanten en leveranciers zal er niet veel veranderen.

Van Dingenen Transport werd in 1937 opgericht door Jan van Dingenen sr. Naast zijn boerenbedrijf brengt hij met paard en wagen kolen en landbouwproducten rond. Hij schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel en koopt zijn eerste vrachtwagen: een Ford.

Jan van Dingenen neemt in 1991 de zaak van zijn vader Frans over en heeft ambitieuze plannen met Van Dingenen Transport. Naast het veevervoer en kolenvervoer, wat jarenlang de core business was, wordt er vanaf nu steeds vaker stukgoed vervoerd.

De hoeveelheid werkzaamheden blijft toenemen, waardoor het pand aan de Wijer te klein werd. In 2002 bouwt Van Dingenen Transport een kantoor met overslaghal van 1000 m2. Vanaf 2002 biedt VDT ook op- en overslag van goederen aan. In 2016 bleek ook dat pand al weer te klein en het pand wordt uitgebreid met 2000 m2 aan warehouse en 10.000 m2 aan parkeerterrein. In 2019 wordt het bedrijf met nog eens 4000 vierkante meter uitgebreid en in 2022 werd opnieuw een uitbreiding van 1600m2 opgeleverd.