Clicky


Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond na kantelen vrachtwagen

Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond na kantelen vrachtwagen [+foto]
17-05-2023 12:03 | Ongevallen | auteur Redactie

KARNIN - Woensdagochtend rond 06:00 uur is op de kruising van de Duitse B105 en B212 door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen gekanteld. De aanhanger bleef wel overeind staan.

Volgens de eerste onderzoeken reed de 29-jarige Duitse chauffeur van de truck met aanhanger over de B105 komende van Rostock richting Stralsund en wilde hij op de genoemde kruising linksaf slaan.

De vrachtwagen kantelde door nog niet opgehelderde redenen en de aanhanger bleef rechtop staan. Een deel van de lading (oud papier) lag verspreid over de weg.

De chauffeur liep ernstige, maar niet levensbedreigende, verwondingen op. Hij is met een reddingshelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Vanwege ongevalsonderzoek en berging van de vrachtwagen is de plaats van het ongeval enkele uren afgesloten geweest (vanaf 09.45 uur nog gedeeltelijk afgesloten).

Tot overmaat van ramp voor de hulpdiensten was er een verstoorder ter plaatse die herhaaldelijk de ongevalslocatie betrad en ondanks verzoeken van zowel brandweercommandanten als de politie niet weg wilde gaan en de inzet verstoorde. Uiteindelijk moest de 64-jarige Duitser worden verwijderd.