Clicky


Combex neemt Transportcentrale Roosendaal over

Combex neemt Transportcentrale Roosendaal over
26-05-2023 17:14 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

EASTERMAR - Combex neemt per 1 juni 2023 de activiteiten op het gebied van bouw- en agritransport over van Transportcentrale Roosendaal. De overname sluit aan bij de strategie van Combex om de dienstverlening in de bouwlogistiek verder uit te breiden en het netwerk te verdichten.

Transportcentrale Roosendaal (TCR) is gespecialiseerd in het transport van prefab bouwmaterialen en agrarisch transport. Combex neemt deze activiteiten over waarbij het agrarische transport wordt ondergebracht bij Bosman Transport, dat net als Combex onderdeel is van AB Transport Group.

Alle 27 medewerkers van TCR worden overgenomen evenals het wagenpark, bestaande uit 21 trucks, 40 opleggers, 30 sledes en 20 containers.

Na de toevoeging van TCR telt de totale AB Transport Group zo’n 2.500 medewerkers, 1.620 trucks en 2.690 opleggers.

Transportcentrale Roosendaal is onderdeel van Transportcentrale Rotterdam. Directeur Quinten van Dobben: “Wij gaan ons nog meer toeleggen op containertransport in de havens, onze kernactiviteit. In Combex en AB Transport Group hebben we een sterke en betrouwbare partij gevonden aan wie we onze medewerkers en klanten met een gerust hart overdragen.”

Combex is de onafhankelijke (kennis)partner voor bouwlogistiek in Nederland, België en Duitsland, die een totaaloplossing levert voor maatwerktransport. Efficiënt, flexibel, duurzaam en verzekerd van continuïteit door kunde, data en eigen wielen. Frank van Kerkhof, directeur van Combex: “Deze overname versterkt onze positie en activiteiten in Zuidwest-Nederland en België. Hierdoor zijn wij nog beter in staat om onze klanten flexibiliteit, continuïteit en capaciteit te bieden in een volatiele en uitdagende markt.”

Het Zeeuwse Bosman Transport is specialist in agrarisch losgestort en gepalletiseerd transport. Bosman Transport vervoert onder meer groenten, granen, suikerbieten en gepalletiseerde producten als uien en conserven. Het agrarisch transport van TCR is een uitstekende toevoeging aan de bestaande activiteiten.