Clicky


Trein richting Amsterdam strandt wegens brand in Tiroler tunnel

Trein richting Amsterdam strandt wegens brand in Tiroler tunnel
07-06-2023 23:59 | Buitenland | auteur ANP

FRITZENS - De Oostenrijkse hulpdiensten hebben vanwege brand zeker tweehonderd treinreizigers uit een ruim vijftien kilometer lange tunnel in Tirol moeten redden. De trein was onderweg naar Hamburg en Amsterdam, melden Oostenrijkse media. Het vuur is gedoofd, 20 tot 25 mensen raakten lichtgewond.

De trein staat stil in de Terfnertunnel. De inzittenden werden door de brandweer weggeleid. Ze werden volgens media in tenten opgevangen tot ze met bussen konden worden weggeleid. Het Oostenrijkse vervoersbedrijf ÖBB zegt tegen de omroep ORF dat het niet lukt om de passagiers deze woensdag nog naar Hamburg of Amsterdam te brengen.

De brand zou veroorzaakt zijn door een beschadigde bovenleiding. De media melden dat een treinstel met auto's in brand is gevlogen. Volgens de Tiroler Tageszeitung werd de evacuatie bemoeilijkt door de rook. Mensen zouden alleen weggeleid kunnen worden met een masker. De tunnel wordt geventileerd.

De omroep ORF sprak van zo'n 200 inzittenden, de Tiroler Tageszeitung van 370. Of er ook Nederlanders aan boord waren, is niet bekend.