Clicky


ANWB: ook in de middag druk op omleidingsroutes Haringvlietbrug

ANWB: ook in de middag druk op omleidingsroutes Haringvlietbrug
12-06-2023 11:47 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 11:47 uur] Het was maandag al vroeg druk met verkeer op omleidingsroutes voor de afgesloten Haringvlietbrug op snelweg A29. Maandagmiddag zal dat niet veel anders zijn. Houd rekening met extra reistijd en check voor vertrek de verkeersinformatie, laat de ANWB weten. Volgens de organisatie verliep de eerste ochtendspits tijdens de afsluiting precies zoals verwacht.

De Haringvlietbrug is sinds vrijdagavond acht weken dicht wegens groot onderhoud. Ook de parallelbaan is afgesloten. Wie van of naar Goeree-Overflakkee en Zeeland wil, kan omrijden via de A15 en N57. Van en naar de Hoeksche Waard loopt de omleiding via de A16 en de N217. Weggebruikers hoeven tijdens de afsluiting geen tol te betalen voor de Kiltunnel.

Maandagochtend was het ook rond 10.00 uur nog druk op de omleidingsroutes, zag de ANWB. Automobilisten hadden daar te maken met 20 tot 30 minuten extra reistijd. Rond 07.00 uur hadden weggebruikers op de A17 van Roosendaal naar Dordrecht al een uur vertraging. Ook op de N57 stond file. Eerder werd al gewaarschuwd dat weggebruikers rekening moeten houden met extra reistijd, die tijdens de spits kan oplopen tot meer dan een uur.

Ondernemersorganisatie evofenedex, die voor duizenden bedrijven in Nederland de belangen behartigt op het gebied van handel en logistiek, zegt dat de sluiting van de Haringvlietbrug uitgebreid van tevoren is gecommuniceerd aan het bedrijfsleven. "Fijn is het niet, maar aan achterstallig onderhoud ontkom je niet", aldus een woordvoerder van evofenedex. Ze zegt dat logistieke bedrijven op de hoogte worden gehouden van de laatste updates en ze adviseert ook zo goed mogelijk de laatste ontwikkelingen te volgen.