Clicky


Volvo investeert in Spaanse Trucksters

Volvo investeert in Spaanse Trucksters
12-06-2023 12:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GÖTEBORG - Volvo Group Venture Capital AB investeert in het in Madrid gevestigde bedrijf Trucksters, een transportonderneming die zich richt op het leveren van langeafstandsvervoer via een innovatief vrachtwagenrelaissysteem op basis van big data en kunstmatige intelligentie.

"Het bedrijf Trucksters gebruikt geavanceerde algoritmen en AI om estafettevervoer over lange afstanden door Europa te beheren, waardoor snellere, veiligere en duurzamere transporten worden geboden. We zijn onder de indruk van wat Trucksters heeft bereikt en zien dat Volvo Group aanzienlijke strategische waarde kan toevoegen aan de ontwikkeling van Met een groeiende behoefte aan vrachtvervoer kunnen relaissystemen een solide structuur bieden voor elektrificatie van langeafstandsvervoer en voor autonome oplossingen in de toekomst", zegt Martin Witt, President van Volvo Group Venture Capital.

Het doel van Trucksters, opgericht in 2018 door Luis Bardají, Gabor Balogh en Ramón Castro, is om de wereldwijde wegtransportsector efficiënter te maken en de levenskwaliteit van chauffeurs te verbeteren. De Trucksters-service verkort de transittijd over lange afstanden met tot wel vijftig procent doordat vrachtwagens continu in beweging kunnen blijven via relais.

Vandaag de dag beheert het snelgroeiende bedrijf vier logistieke corridors van Spanje naar West- en Oost-Europa en Groot-Brittannië. Trucksters heeft  vaste wisselpunten waar een vrachtwagen zijn oplegger wisselt met een andere vrachtwagen, waardoor stops worden vermeden en de chauffeur weer naar huis kan.

"De investering van Volvo Group Venture Capital is een geweldige mijlpaal voor Trucksters. We delen veel kernwaarden, zoals veiligheid, focus op de bestuurder, duurzaamheid en elektrificatie. We zijn verheugd om samen aan deze nieuwe fase te kunnen beginnen", zegt Luis Bardají, CEO van Trucksters. .

"Onze samenwerking stelt ons in staat om technologische vooruitgang te implementeren die de veiligheid in het vrachtvervoer zal verbeteren en tegelijkertijd de acceptatie van elektrische vrachtwagens voor een duurzamere industrie zal stimuleren."

Volvo Group Venture Capital werd opgericht in 1997 en investeert wereldwijd in startups en scale-ups. Het doel is om transformatie te stimuleren door het creëren van nieuwe diensten en oplossingen te vergemakkelijken en om samenwerkingen tussen innovatieve bedrijven en de Volvo Group te ondersteunen. De markttrends die de toekomst van transport bepalen en de strategische prioriteiten van de Volvo Group definiëren de aandachtsgebieden voor investeringen: logistieke diensten, locatieoplossingen, elektrificatie en klimaattechnologie.

De transactie heeft geen significante invloed op de inkomsten of financiële positie van de Volvo Group, meldt Volvo maandag.