Clicky


Einde beperking zwaar verkeer op de John S. Thompsonbrug in zicht

Einde beperking zwaar verkeer op de John S. Thompsonbrug in zicht
13-06-2023 11:17 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

GRAVE - Uit inspectie bleek dat in de John S. Thompsonbrug in Grave versleten knooppunten zitten. Voor extra ondersteuning moet Rijkswaterstaat daarom zogenaamde ‘protheses’ aanbrengen. In de periode dat Rijkswaterstaat hiermee bezig is, is er een afsluiting van de brug voor verkeer zwaarder dan 10 ton.

Het einde van die afsluiting lijkt nu echter in zicht.

Voor al het verkeer zwaarder dan 10 ton volgt een omleiding. Vooral het landbouwverkeer heeft het hierdoor zwaar te verduren. Want voor deze groep is alleen de parallelbaan van de snelweg A50 als omleiding mogelijk.

Er is een vrijstelling van de afsluiting van het openbaar vervoer. Dat betekent dat lijnbussen wel over de brug mogen. Natuurlijk is ook voor hen, net als voor het andere verkeer, 50 km/h de maximumsnelheid.

Inlopen op planning

Volgens de planning van het onderhoud van de John S. Thompsonbrug zou de afsluiting tot november 2021 duren. Er is lichte vertraging van de werkzaamheden door het hoogwater deze zomer. "We werken op dit moment met man en macht om weer in te lopen op de planning. Natuurlijk informeren we weggebruikers over het sluiten van de afsluiting", aldus Rijkswaterstaat.