Clicky


A2B-online laat twee duurzame containerschepen van 650 TEU bouwen

A2B-online laat twee duurzame containerschepen van 650 TEU bouwen
13-06-2023 11:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MOERDIJK - A2B-online onthult 'oranje is het nieuwe groen' en kondigt de nieuwbouw aan van twee duurzame schepen van 650 TEU.

De nieuwe schepen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en zullen worden uitgerust met de nieuwste technologieën om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen, tot wel 95 procent. De schepen zullen beschikken over een multi-fuel methanol voortstuwingssysteem, walstroom en batterijcapaciteit om emissievrij te kunnen varen tijdens haven- en binnenvaartactiviteiten.

A2B-online, een leverancier van flexibele trailer-, container- en scheepvaartdiensten van het vasteland naar het Verenigd Koninkrijk, heeft de bouw van de twee nieuwbouwschepen op zich genomen om zijn vloot voor te bereiden op de toekomst.

Het bedrijf, dat zeven containerschepen exploiteert, implementeert een revitaliseringsprogramma voor de vloot met het oog op de lange termijn. Ter vervanging van het oudere tonnage heeft A2B-online ervoor gekozen om nieuwe schepen te bouwen met een sterke focus op duurzame prestaties.

Het belangrijkste kenmerk van de nieuwe schepen is hun geoptimaliseerde efficiëntie. De grotere omvang van het vrachtruim ten opzichte van de bestaande schepen van A2B-online biedt een dubbele capaciteit zonder dat de totale lengte van het schip significant moet worden vergroot.

A2B-online heeft de schepen samen met het in Hamburg gevestigde ontwerp- en ingenieursbureau Technolog Services ontwikkeld. Het bedrijf levert ontwerp-, ingenieurs- en adviesdiensten aan haar opdrachtgevers en is vanaf het begin bij dit innovatieve project betrokken.

De schepen zijn momenteel in aanbouw bij de toonaangevende Sedef Shipyard in Turkije en zullen naar verwachting eind 2024 in de vaart zijn tussen Moerdijk in Nederland en Immingham, VK.

Dinant de Jong, CEO van A2B-online: “Met onze nieuwe schepen zullen we bijdragen aan een duurzamere toekomst en aantonen dat het mogelijk is om vrachtvervoer en milieubewuste activiteiten te combineren. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze dank uit te spreken aan al onze klanten, leveranciers, aandeelhouders en belanghebbenden voor hun steun en loyaliteit. Zonder uw vertrouwen in ons was deze prestatie niet mogelijk geweest."