Clicky


Bestelwagen achterop Nederlandse vrachtwagen gebotst op Duitse A2

Bestelwagen achterop Nederlandse vrachtwagen gebotst op Duitse A2 [+foto]
20-06-2023 11:27 | Ongevallen | auteur Redactie

OELDE - Op de Duitse A2 ter hoogte van Oelde heeft dinsdagochtend rond 04:50 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij een persoon bekneld is geraakt.

Een 62-jarige bestuurder van een VW Caddy uit Rijnland-Palts reed door nog onbekende oorzaak achter op een trekker met oplegger uit Nederland.

De Caddy duwde zichzelf door de impact van de aanrijding omhoog onder de achterkant van de oplegger en klemde zich daar vast.

De vrachtwagenchauffeur bracht zijn voertuig in de berm tot stilstand. 

De bestuurder van de Caddy kon niet meer op eigen kracht uit het voertuig komen, omdat het dashboard en het stuur door het ongeval ver in het voertuig werden geduwd. Door het verwijderen van het bestuurdersportier werd een grote opening aan de zijkant gecreëerd met behulp van hydraulische reddingsapparatuur.

Door de bestuurdersstoel voorzichtig te laten zakken, werd de bestuurder uiteindelijk uit zijn hachelijke situatie verlost en met een wervelplank uit het voertuig getild.

Ondanks de heftige klap op de achterkant van de vrachtwagen, werd de chauffeur met slechts lichte verwondingen naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Gütersloh gebracht.

Twee rijstroken van de A2 richting Hannover waren tot 06.20 uur afgesloten voor de maatregelen op de plaats van het ongeval.