Clicky


Een succesvol 2022 stelt Girteka Group in staat om investeringen voort te zetten

Een succesvol 2022 stelt Girteka Group in staat om investeringen voort te zetten
27-06-2023 09:32 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie

VILNIUS, Litouwen - Girteka maakt uitzonderlijk succesvolle financiële resultaten over 2022 bekend. Vorig jaar bereikte de geconsolideerde omzet van Girteka Group 1,93 miljard euro, een stijging van 34 procent ten opzichte van 2021, terwijl de winst voor belastingen met 114 procent groeide tot 166,5 miljoen euro. De EBITDA van de Groep (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) bedroeg 348,8 miljoen euro.

Het afgelopen jaar was een periode van dynamische veranderingen voor de Girteka Groep. Girteka vernieuwde haar organisatiestructuur, versterkte haar activiteiten in verschillende geografische regio's, introduceerde een vernieuwd merk en Responsible Logistics-positionering, en zette de snelle implementatie van digitaliseringsprocessen voort. Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Group, zegt dat het jaar 2022 heeft laten zien dat in het verleden tijdige en essentiële beslissingen zijn genomen en dat die effect hebben.

"Vorig jaar was onze strategie om ons eigen wagenpark met onze eigen chauffeurs te hebben een concurrentievoordeel dat het succes van het bedrijf verzekerde. Nu de logistieke sector kampt met een tekort aan chauffeurs, hebben investeringen in verschillende geografische regio's en verbeterde arbeidsomstandigheden ons geholpen om nieuwe collega's aan te trekken, waardoor we de nodige capaciteit kunnen bieden en onze verplichtingen jegens onze klanten kunnen nakomen", zegt Liachovičius.

Vorig jaar werd de voormalige belangrijkste werkmaatschappij van de groep, Girteka Logistics UAB, gesplitst in drie afzonderlijke logistieke bedrijven en een competentiecentrum, waar financiën, IT, marketing, communicatie en andere servicefuncties zijn gevestigd. Girteka vestigde vorig jaar ook een nieuw hoofdkantoor in Girteka Park in Vilnius, verhuisde naar een nieuwe basis in Poznan (Polen) en opende een servicecentrum in Tbilisi (Sakartvelo).

Het komende jaar wordt echter waarschijnlijk niet gemakkelijk voor de transport- en logistieke sector.

"De sector transport en logistiek is extreem cyclisch. Als we de seizoensinvloeden buiten beschouwing laten, zien we dat de vraag naar vrachtvervoersdiensten halverwege vorig jaar begon af te nemen, dus 2023 wordt een moeilijk jaar. Het succes van het afgelopen jaar stelt ons in staat om consequent te blijven investeren in strategische projecten zoals de digitalisering van onze operaties, de voortdurende vernieuwing van ons wagenpark met focus op duurzaamheid en verkeersveiligheid, en de verbetering van de arbeidsomstandigheden van onze medewerkers", zegt de heer Liachovičius.

De Girteka Group, die de grootste eigen vloot in Europa exploiteert, levert jaarlijks meer dan 776.000 volledige ladingen en beheert meer dan 9.200 vrachtwagens en 9.800 opleggers die actief zijn in Europa en Scandinavië. Meer dan 23.000 medewerkers verzorgen dagelijks transportdiensten aan klanten, waaronder 's werelds grootste merken. Girteka werd tweede in de wedstrijd "Meest wenselijke Litouwse werkgevers 2023", georganiseerd door Verslo žinios.