Clicky


Wat vind jij belangrijk in een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer?

Wat vind jij belangrijk in een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer?
28-06-2023 10:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Eind dit jaar loopt de cao Beroepsgoederenvervoer af. De vakbonden moeten dus aan de slag voor een nieuwe cao. Dat begint zoals altijd met input ophalen voor de nieuwe cao.

De afgelopen maanden zijn er veel gesprekken geweest met de FNV-kaderleden in verschillende bedrijfskadergroepen en regio’s. Zij hebben samen met Basis en Beleid gekeken naar wat belangrijk is in het werk en naar de toekomst van de cao. Daarna hebben de kaderleden met hun collega’s gesprekken gevoerd. Deze uitkomsten zijn uitgewerkt en besproken in de nieuwe subsectorraad van FNV Transport & Logistiek en vervolgens opgenomen in de cao-enquête.

Vakbond FNV wil graag weten wat jij belangrijk vindt. Vul daarom de enquête over jouw arbeidsvoorwaarden in.

"Als FNV komen we op voor alle medewerkers in de sector. Om deze belangen zo goed mogelijk te kunnen behartigen is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen, zowel leden als niet-leden, de enquête invullen", aldus FNV Transport & Logistiek.

Voor 1 januari een nieuwe cao

"Zodra de enquête gesloten is, gaan we samen met de subsectorraad de uitkomsten bespreken en de cao-inzet voor de komende onderhandelingen bepalen. Vervolgens mogen al onze leden stemmen over deze inzet. De onderhandelingen staan gepland voor september en we hopen zo voor 1 januari een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer te hebben."