Clicky


Vrachtwagenchauffeur neemt 1500 kilo zware kei mee

Vrachtwagenchauffeur neemt 1500 kilo zware kei mee [+foto]
28-06-2023 11:23 | Ongevallen | auteur Redactie

LÜBECK - Dinsdagochtend vroeg begon de dag nogal ongelukkig voor de chauffeur van een trekker met oplegger in het Duitse Avendorf. Een kei van zo'n 1500 kilogram klemde zich vast onder een as van het voertuig en verhinderde aanvankelijk verder rijden.

Rond 06.30 uur probeerde een chauffeur zijn trekker met oplegger in de omgeving van Avendorf de Fehmarn op te sturen. Hij raakte met zijn oplegger een erfafscheiding en reed over een grote kei, dat zich vervolgens klemde tussen de twee achterassen van het voertuig.

De aanvankelijk onopgemerkte "passagier" beschadigde de remleidingen van het voertuig en activeerde het noodremsysteem waardoor de vrachtwagen niet veel later tot stilstand kwam.

Voor het bergen van de grote kei onder het voertuig was speciale uitrusting vereist. Er arriveerde onder meer een kraanwagen uit Lübeck. uiteindelijk was het mogelijk om het voertuig en de rots van elkaar te scheiden.

Terwijl de trekker met oplegger voor reparatie naar een werkplaats werden gebracht, werd de kei teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Met behulp van een shovel eindigde zijn reis uiteindelijk weer op het terrein in Avendorf.