Clicky


Groot alarm bij Venloos ziekenhuis, nadat verwarde vrachtwagenchauffeur 'gevaarlijke stof' over arm heeft gekregen

Groot alarm bij Venloos ziekenhuis, nadat verwarde vrachtwagenchauffeur 'gevaarlijke stof' over arm heeft gekregen [+foto]
02-07-2023 23:13 | Gevaarlijke Stoffen | auteur ANP

VENLO - [update 23:15 uur] Een verwarde man heeft zondagavond voor commotie gezorgd bij ziekenhuis VieCuri in Venlo. De Belgische vrachtwagenchauffeur was met zijn trekker met oplegger naar het ziekenhuis gereden, waar hij zich op de eerste hulp meldde met het verhaal dat hij een gevaarlijke stof over zich had gekregen. Daarop sloegen de hulpdiensten groot alarm en werd de eerste hulp afgesloten.

De politie leidde het verkeer om en ambulances met patiënten moesten omrijden naar andere ziekenhuizen. Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan. De man is overgedragen aan de crisisopvang, zei een woordvoerster van de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Volgens de woordvoerster meldde de chauffeur zich zondagavond bij de eerste hulp en vertelde een gevaarlijke stof over zijn arm gekregen te hebben. De hulpdiensten sloegen daarop conform protocol rond 20.35 uur groot alarm voor de omgeving van de Professor Gelissensingel, waar zich de ingang van de eerste hulp bevindt. De man is vervolgens volledig ontsmet. Hij zou wat rode vlekken op zijn arm hebben.

Maar volgens de woordvoerster bleek de man niet gewond. De brandweer opende de oplegger en vond daarin wel grondsaneringsmateriaal, maar geen gevaarlijke stoffen. De chauffeur is daarna nogmaals onderzocht in de eerste hulp, maar uiteindelijk overgedragen aan de crisisopvang. "Hij vertelde een volledig onsamenhangend verhaal", zei de woordvoerster. "Wij wisten aanvankelijk niet wat van dat verhaal klopte. Later bleek dat de man al eens opgenomen is geweest met bepaalde verwarde ideeën."

Een woordvoerster van het ziekenhuis zei dat de situatie inmiddels weer normaal is, en ook de eerste hulp is weer gewoon bereikbaar. Ambulances kunnen er weer terecht. "Er bleek niets aan de hand", zei ze.