Clicky


GVB laat bussen en trams niet rijden vanwege extreem weer

GVB laat bussen en trams niet rijden vanwege extreem weer
05-07-2023 09:48 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 12:23 uur] De trams in Amsterdam gaan woensdag niet meer rijden. Het GVB heeft dat besloten, omdat het te gevaarlijk is en te veel bovenleidingen kapot zijn gegaan door de extreme weersomstandigheden.

Eerder op de dag besloot het Amsterdamse GVB al dat trams voorlopig niet meer konden rijden vanwege de storm. "Er vliegt te veel rond, het is niet langer verantwoord", liet een woordvoerder weten. "Nu ligt er om en rond de Overtoom en de Van Baerlestraat in Zuid al zo'n 300 meter bovenleiding af. En ook in de rest van de stad zijn er enorm veel calamiteiten."

Ook de bussen en de metro's, met uitzondering van de Noord/Zuidlijn, rijden uit veiligheidsoverwegingen niet. Of die woensdag weer gaan rijden, is nog niet duidelijk. "Er wordt nu geïnventariseerd wat de schade is, wat er gerepareerd kan worden, en of we weer kunnen opstarten." De ponten varen nog wel.

Sinds woensdagochtend geldt in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeergebied code rood vanwege storm Poly. Rond 09.00 uur werd er onder meer in Amsterdam een NL-Alert verstuurd met de oproep om binnen te blijven en alleen 112 te bellen bij levensgevaarlijke situaties.