Clicky


Duitse politie haalt lzv van de weg na diverse overtredingen

Duitse politie haalt lzv van de weg na diverse overtredingen
06-07-2023 15:20 | Overtredingen | auteur Redactie

NÜRNBERG - De Duitse politie heeft recent een lzv aan de kant gezet om te controleren. Het transport werd vervolgens stilgezet omdat de chauffeur diverse overtredingen beging.

Tijdens de controle bleek uit de tachograaf dat de chauffeur een groot aantal ernstige overtredingen voor wat betreft de rij- en rusttijden had begaan. Er werd onder meer een onafgebroken rijtijd van 20,5 uur gemeten. Op sommige momenten reed de chauffeur zonder geldige bestuurderskaart en werden er nauwelijks pauzes genomen.

Bovendien bleek dat de combinatie de wettelijk voorgeschreven maximale voertuigcombinatielengte overschreed. In dit geval kon geen speciale vergunning voor het gebruik van een lzv worden overlegd omdat de vrachtwagen niet voldeed aan de nodige bouwkundige voorschriften. Onder meer zijrichtingaanwijzers en een afslagassistent ontbraken. 

Verder werd de vrachtwagen aangetroffen op een traject dat niet was goedgekeurd voor dit type lange vrachtwagens. Een andere vrijstelling volgens § 70 StVZO was evenmin beschikbaar.

Vanwege deze ernstige overtredingen mocht het voertuig niet verder rijden. De chauffeur moest een deel van zijn boete in de vorm van een borgsom van 1000 euro ter plekke betalen.

In dit geval was afromen van de winst niet mogelijk omdat de boete veel hoger uit zal pakken dan het af te romen bedrag.