Clicky


Rijen op Schiphol bij bagage-drop-off

Rijen op Schiphol bij bagage-drop-off
07-07-2023 09:12 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 10:02 uur] Op Schiphol neemt de drukte toe. Met name in vertrekhal 1 en 3 is het druk met reizigers. Daar staan voor enkele bagage-drop-offs lange rijen. In vertrekhal 2 loopt alles goed door.

De rijen staan onder meer bij de incheckbalies voor vluchten van Swiss en Lufthansa. Een passagier in de rij zegt sinds 07.30 uur in de rij van "tientallen meters" te staan. Een gezin dat via Duitsland naar Canada reist, zegt zich te verbazen over de drukte. "Op de website van Schiphol staat er niets over. Toen we hier aan kwamen, zagen we grote drukte. Het lijkt erop dat er toch nog onvoldoende personeel is."

Voor het midden van Nederland begint vrijdag de zomervakantie. Schiphol hield vanwege de vakantie al rekening met drukte. Het weekend zijn de 'piekdagen' waarop het gemiddelde aantal vertrekkende reizigers kan oplopen tot ruim boven de 77.000 per dag. Reizigers is gevraagd zich goed voor te bereiden op de vlucht, bijvoorbeeld door op de hoogte te zijn van inchecktijden en de verwachte drukte bij de beveiligingscontrole. Voor de beveiliging kunnen zij gratis een tijdslot reserveren.

Operationeel directeur van Schiphol Patricia Vitalis gaf eerder deze week aan vertrouwen te hebben in het komende zomerseizoen. Volgens haar staat de luchthaven "er nu echt wel goed voor". Vorig jaar ontstonden lange rijen in de vertrekhal, onder meer door een tekort aan beveiligers. Sindsdien heeft de luchthaven zo’n duizend nieuwe beveiligers aangetrokken.