Clicky


Weer boetes voor gebrekkige ladingzekering uitgedeeld door Duitse politie

Weer boetes voor gebrekkige ladingzekering uitgedeeld door Duitse politie [+foto]
07-07-2023 10:09 | Controles | auteur Redactie

NEUSS - Donderdag 6 juli voerde de Duitse politie in Neuss een controle uit op het goederenvervoer. De controle vond plaats tussen 09:00 en 14:00 uur. In totaal 70 voertuigen werden gecontroleerd, meldt de politie vrijdag.

Eén vrachtwagenchauffeur zette zijn lading met slechts tien spanbanden vast, terwijl voor een veilig transport van deze lading minimaal dertig spanbanden nodig waren. Bij abrupte rijmanoeuvres of noodremmingen kan de gebrekkige ladingzekering ertoe leiden dat de lading naar achteren of opzij wegglijdt en andere weggebruikers in gevaar worden gebracht door vallende onderdelen.

Bij een andere vrachtwagen werd op delaadvloer een kabelhaspel aangetroffen die zonder enige ladingzekering door de chauffeur vervoerd werd.

Het niet vastzetten van ladingen wordt in Duitsland bestraft met een boete van 60 euro en een punt in het zogenaamde verkeersovertredersdossier in Flensburg. Bij overtredingen moet de lading vervolgens ter plekke worden vastgezet, anders kan de verdere rit worden verboden.

Bij verdere controles vonden de agenten ook overtredingen van de gordelplicht en het niet toegestane gebruik van mobiele telefoons achter het stuur. ook deze chauffeurs kregen een boete.