Clicky


Stamhuis kiest voor Volvo FH Electric opgeladen met eigen groene stroom

Stamhuis kiest voor Volvo FH Electric opgeladen met eigen groene stroom
13-07-2023 12:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

UTRECHT - Met de komst van een elektrische Volvo vrachtwagen heeft Stamhuis de volgende stap gezet naar de vergroening van het wagenpark.

Stamhuis mocht vorige week de Volvo FH Electric in ontvangst nemen van Xander Voorzaat van Van Dijk Trucks uit Utrecht.

Directeur Henk Stamhuis heeft verduurzamen hoog op de agenda staan. Dat maakte de keuze voor elektrisch vrachtvervoer een logische stap. Met circa 7.000 zonnepanelen op het dak van Stamhuis in Utrecht kan de vrachtwagen met volledig groene stroom opgeladen worden.

Het gebruik van zonne-energie als energiebron voor de elektrische vrachtwagen draagt bij aan een duurzame transportoplossing. Door de combinatie van een elektrische vrachtwagen en zonne-energie kan Stamhuis de CO2-uitstoot nog verder verminderen en bijdragen aan de doelstellingen om klimaatverandering tegen te gaan. "Ook helpen we onze opdrachtgevers met het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen."

Stamhuis is een toonaangevend, innovatief bedrijf op het gebied van winkelverbouwingen, interieurinrichting en prefab bouw. Het Stamhuis totaalconcept bedient de opdrachtgever van ontwerp tot oplevering en terugname. Tijdens alle stappen wordt er nagedacht over circulariteit en hergebruik. In het klantportaal worden alle materialen die gebruikt worden in een project vastgelegd inclusief de CO2 uitstoot. Hierdoor is hergebruik door revisie makkelijker te realiseren en worden er minder nieuwe grondstoffen gebruikt. Rekening houden met duurzaamheid, hergebruik en revisie zit al decennia lang in het DNA van Stamhuis.