Clicky


Verbreding A2 in Limburg pakt duurder uit dan gedacht

Verbreding A2 in Limburg pakt duurder uit dan gedacht
13-07-2023 22:36 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide op de snelweg A2 in Limburg pakt duurder uit dan verwacht. Minister Mark Harbers (Infrastructuur) schrijft aan de Tweede Kamer dat er 46 miljoen euro meer nodig is dan de 348 miljoen euro die is begroot. Dat komt door prijsstijgingen, omdat meer dassenburchten moeten worden verplaatst dan eerder gedacht en omdat het te verwachten valt dat er een schadeclaim komt.

Ondanks de overschrijding van het budget gaat Harbers door met de verbreding van het stuk snelweg van 20 kilometer van twee naar drie banen. De noodzaak is namelijk groot volgens de minister, onder meer voor de veiligheid en de doorstroming.

Harbers zegt dat de aanbesteding voor de klus tot een winnaar heeft geleid, maar noemt niet welk bedrijf dit gaat doen. In zijn brief verduidelijkt hij ook niet wat voor schadeclaim hij precies verwacht.

Automobilisten zullen vanaf eind 2024 merken dat er wegwerkzaamheden zijn op het traject. Eind 2027 moeten de eerste auto's over het verbrede stuk snelweg rijden.