Clicky


Twee nieuwe Scania P360 4x2 HEV trekkers voor Thijs Logistiek

Twee nieuwe Scania P360 4x2 HEV trekkers voor Thijs Logistiek
19-07-2023 11:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WEERT - Thijs Logistiek heeft twee Scania P360 4x2 HEV trekkers in gebruik genomen. Het zijn de eerste zware hybride elektrische voertuigen in Weert en omgeving. Het familiebedrijf, actief in fijnmazige distributie, sorteert hiermee voor op de invoering van de zero-emissiezones in de binnensteden van Eindhoven en Maastricht.

Al meer dan 100 jaar ondersteunt Thijs Logistiek haar klanten bij hun logistieke uitdagingen waarbij continu wordt gezocht naar mogelijkheden om te verduurzamen. Directeur Brent Verschuuren, die sinds 2021 samen met zijn broer het bedrijf runt, ziet de ingebruikname van de volledig hybride Scania trucks als de eerste stap naar zero-emissie transport. “We kunnen de voertuigen direct inzetten zonder in te hoeven leveren op de voordelen van een dieseltruck en zijn niet afhankelijk van laadinfra.”

Innovatieve aandrijving

De 4x2 trekkers combineren een zuinige 360 pk 9-liter motor met een single batterij die een capaciteit van 30 kWh en een actieradius van 17 kilometer heeft. Scania’s hybride voertuigen zijn standaard voorzien van de innovatieve GE281, een aandrijving met twee elektrische motoren, 2.100 Nm en een transmissie met zes versnellingen.

Omdat de batterij regeneratief wordt opgeladen, is de Scania HEV ideaal voor distributievervoer. “Uiteraard willen we investeren in verduurzaming,” zegt Verschuuren. “Maar een voertuig moet wel in dienst staan van ons werk en niet andersom. Met meer dan 25 stops per dag waarbij de chauffeur veel moet remmen en optrekken, past de hybride techniek naadloos in onze werkzaamheden.”

Rijk uitgerust

De P-cabines zijn, naast de rijke standaard uitrusting, voorzien van LED verlichting rondom, diverse veiligheidssystemen en standkoeling voor extra chauffeurscomfort tijdens rusttijden. Om als onderdeel van de ADR-uitrusting brandblussers mee te kunnen nemen, werden door Scania op maat gemaakte steunen aan de cabines gemonteerd.

De chauffeurs van Thijs Logistiek die met de trucks gaan rijden, worden gedurende 24 maanden gecoacht door Scania instructeurs. “De data die wordt gegenereerd wordt omgezet naar input voor de chauffeurs. Daarnaast kunnen we hiermee de vergelijking maken met onze dieselauto’s,” vertelt Verschuuren.

Plezier bezorgen

Thijs Logistiek uit Weert verzorgt het distribueren, opslaan en collecteren van één pallet tot pallets van zes meter of zelfs langer. Binnen de Benelux wordt 98 procent binnen 24 uur bezorgd. Hiervoor zet de logistieke dienstverlener, die ook gecertificeerd is om gevaarlijke stoffen op te slaan en te vervoeren, een geïntegreerd netwerk van partners in. Het wagenpark telt 60 eenheden en voor op- en overslag beschikt het bedrijf over 1.800 m2 warehouse en 4.730 m2 crossdock. Op de website prijkt een duidelijke missie: Thijs bezorgt het plezier! “We stellen onze 150 medewerkers centraal in alles wat we doen,” legt Verschuuren uit. “Als zij met plezier hun werk doen en uitstralen dat ze tevreden zijn, beleven onze klanten dat plezier ook.”