Clicky


CEVA Logistics komt met eindbod voor nieuwe cao

CEVA Logistics komt met eindbod voor nieuwe cao
21-07-2023 09:52 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Na lang onderhandelen over de cao heeft vakbond FNV met CEVA Logistics een situatie bereikt waarin ons een totaalpakket is voorgelegd. Dit totaalpakket voldoet niet aan de voorwaarden die FNV aan een cao-akkoord stelt. CEVA stelt echter dat er geen ruimte meer is om te onderhandelen. Dit totaalpakket heeft daarom de status van ‘eindbod’ gekregen. FNV legt dit eindbod ter stemming aan de leden voor.

Eindbod

Het eindbod dat op tafel ligt is een cao met een looptijd van 2 jaar, te weten van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2025. Tijdens de looptijd van deze cao worden de lonen verhoogd met 6,0 procent per 1 augustus 2023, 1,0 procent per 1 november 2023, 2,0 procent per 1 april 2024, 2,0 procent per 1 november 2024 en 1,0 procent per 1 maart 2025.

Iedere medewerker en uitzendkracht die werkzaam is voor CEVA op of voor 1 april 2023 en dat nog steeds is op 1 augustus 2023 ontvangt een eenmalige uitkering van € 600,- bruto op basis van fulltime dienstverband (deeltijdwerkers ontvangen de uitkering naar rato van hun dienstverband). Voor medewerkers en uitzendkrachten die na 1 april in dienst zijn getreden of werkzaam zijn, geldt een naar rato uitkering ten aanzien van arbeidsduur en lengte van het dienstverband.

De regeling reiskostenvergoeding woon-werk wordt vereenvoudigd. De nieuwe regeling is beter in balans en eenvoudiger dan de huidige regeling. De regeling wordt gebaseerd op het vergoeden van kosten die daadwerkelijk gemaakt worden.

De door bonden voorgestelde RVU (zwaarwerkregeling) zal niet in de cao worden opgenomen, maar CEVA stelt maatwerk voor bij medewerkers die het werk als zwaar ervaren en maximaal 3 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd zitten. Medewerkers die in het aankomende jaar 55 jaar worden, ontvangen in december een informatiepakket met informatie over de pensioenregeling, regelingen voor oudere medewerkers en het aanbod voor een financieel planningsgesprek met een externe adviseur. Aan alle medewerkers die nu 55 jaar en ouder zijn, zal dit ook worden aangeboden. 

Vakbond FNV legt het eindbod nu aan de leden voor. Indien zij akkoord gaan is er een nieuwe cao bij CEVA Logistics. Als de leden niet akkoord gaan volgen er mogelijk acties.