Clicky


A15 bij Alblasserdam dicht door grote brand in cateringbedrijf Bon Bon, dak ligt vol zonnepanelen

A15 bij Alblasserdam dicht door grote brand in cateringbedrijf Bon Bon, dak ligt vol zonnepanelen
30-07-2023 15:37 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ALBLASSERDAM - [update 22:39 uur] Een cateringbedrijf in Alblasserdam is zondag verwoest door een felle brand. Scherven van de gloednieuwe zonnepanelen die op het dak van het bedrijf lagen, kwamen in weilanden in de omgeving terecht. De snelweg A15 werd onder meer vanwege de rookwolken urenlang afgesloten.

De brandweer gaf in de loop van de avond het sein 'brand meester', al moet de brand nog wel worden nageblust. De verwachting is dat dit nog uren gaat duren, laat de veiligheidsregio weten.

Van het pand van Bon Bon catering & events viel niets meer te redden. De brandweer kon het alleen nog gecontroleerd laten uitbranden. Net voordat de brand uitbrak, meldde het bedrijf dat maandag ruim 460 nieuwe zonnepanelen in gebruik zouden worden genomen. Of die nieuwe panelen iets met de brand te maken hadden, is nog onbekend. De oorzaak moet nog worden onderzocht.

Reactie burgemeester

De veiligheidsregio waarschuwde mensen voor de scherven van de panelen. "Deze deeltjes zijn scherp en daardoor gevaarlijk. Raak ze niet met blote handen aan en houd kinderen en dieren ervandaan", klonk het.

Burgemeester Jan Willem Boersma van Alblasserdam wenste de ondernemer en zijn medewerkers op sociale media veel sterkte. "Wat intens heftig en verdrietig om je bedrijf zo in brand te zien staan."

Vrijgeven snelweg A15

Het wegdek van de A15 raakte ook vervuild door deeltjes die door de brand in de lucht waren gekomen. Nadat dat was gereinigd, ging de snelweg weer open.