Clicky


IVECO gaat onder eigen merk elektrische en waterstof trucks produceren

IVECO gaat onder eigen merk elektrische en waterstof trucks produceren
01-08-2023 17:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TURIJN - IVECO heeft aangekondigd dat het zijn Heavy-Duty Battery Electric Vehicles en de Heavy-Duty Fuel Cell Electric Vehicles zal produceren en op de markt zal brengen onder het merk IVECO. Dit volgt op de mededeling van Iveco Group afgelopen juni over de verwerving van het volledige en exclusieve eigendom van het Duitse bedrijf dat is voortgekomen uit de voormalige joint venture Nikola Iveco Europe.

De IVECO HD BEV en FCEV hebben een elektrische as die mede is ontworpen en geproduceerd door FPT Industrial, het zustermerk van IVECO binnen de Iveco Group, gespecialiseerd in aandrijflijnen, batterijen geleverd door Proterra en brandstofceltechnologie en belangrijke componenten van Bosch. Deze volledig elektrische voertuigen zijn gebaseerd op het IVECO S-Way-vrachtwagenplatform, dat speciaal opnieuw is ontworpen om zowel brandstofcel- als batterijaandrijvingstechnologie te ondersteunen, dankzij een modulaire architectuur.

De IVECO HD BEV heeft een actieradius tot 500 km. Het beschikt over een totale batterijcapaciteit van 738 kWh (9 packs) met een laadvermogen tot 350 kW. De Artic 4x2-configuratie zal de eerste zijn die in het laatste kwartaal van 2023 op de Europese markt komt.

De IVECO HD FCEV heeft een actieradius tot 800 km. Met een snelle tanktijd van minder dan 20 minuten is het de perfecte oplossing voor langeafstandsritten in zwaar commercieel transport.

Dankzij zijn hogere kilometrage in vergelijking met een elektrisch voertuig, zal hij een echte game changer zijn in langeafstandsmissies zonder uitlaatemissies. De eerste eenheden van de IVECO HD FCEV zullen eind 2023 worden geleverd in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland, zoals gepland in het Europese H2Haul-project, medegefinancierd door het Clean Hydrogen Partnership, gericht op het versnellen van de inzet van waterstofoplossingen in de commerciële transportsector en het mogelijk maken van de grootschalige markt voor brandstofceltrucks in de komende jaren.

Beide voertuigen worden geproduceerd in de fabriek in Ulm, de multimerkenvestiging van de Iveco Group in Duitsland. Voertuigen zullen op de markt worden gebracht en worden bijgestaan ​​door het uitgebreide IVECO-dealernetwerk dat 254 dealers in heel Europa telt.