Clicky


SEAGULL van BrainCreators geselecteerd voor Nederlandse handelsmissie naar London International Shipping Week

SEAGULL van BrainCreators geselecteerd voor Nederlandse handelsmissie naar London International Shipping Week
03-08-2023 11:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - BrainCreators kondigt vandaag aan dat SEAGULL, een op AI gebaseerde systeem voor automatische registratie van vaarverkeer, is geselecteerd om deel te nemen aan de Nederlandse handelsmissie naar de London International Shipping Week (LISW).

De London International Shipping Week (LISW) is het grootste evenement voor de wereldwijde maritieme sector en scheepvaart, waar meer dan 30.000 professionals samenkomen. Van 11 tot 15 september presenteert Nederland zich als de officiële 'National Pavilion Partner'. Tijdens deze periode staan de meest toonaangevende Nederlandse bedrijven centraal, die perfect aansluiten bij de drie hoofdthema's van de Shipping Week: innovatie en smart ports, duurzaamheid en wet- en regelgeving. Volgens de organisatie past het innovatieve karakter van SEAGULL perfect binnen de hoofdthema’s, waardoor de oplossing dit jaar is geselecteerd om deel te nemen aan de handelsmissie.

SEAGULL is een SaaS-oplossing die is ontwikkeld door BrainCreators in samenwerking met de gemeente Den Haag, Bosch Energy & Building Solutions en de havenmeester van Scheveningen. Middels surveillance camera's kan SEAGULL al het vaarverkeer in havens en binnenwateren dag en nacht automatisch registreren. Operators kunnen op een gebruiksvriendelijk dashboard gedetailleerde informatie krijgen over alle verzamelde data zoals: scheepstypes, tijdstippen, vaarrichtingen en snelheden.

Wat SEAGULL uniek maakt, is dat het niet alleen de beroepsvaart registreert, maar ook al het andere vaarverkeer zichtbaar maakt die niet altijd zichtbaar zijn voor AIS (Automatic Identification System) en radarsystemen. Bovendien kunnen gebruikers notificaties instellen om waarschuwingen te ontvangen bij incidenten, waardoor veiligheidsdiensten snel kunnen reageren. Privacy en gegevensbescherming hebben bij SEAGULL de hoogste prioriteit. De software is ontworpen met strikte naleving van de geldende privacywetten en richtlijnen en bevat alle maatregelen om ongeoorloofde toegang tot en misbruik van de data te voorkomen. Daarnaast kan de oplossing worden geïntegreerd met ieder video management systeem of registratiesysteem waardoor het perfect schaalbaar is.

"We zijn er trots op dat we met SEAGULL deel uitmaken van de Nederlandse delegatie en kijken ernaar uit om ons te presenteren op de London International Shipping Week,” aldus Jasper Wognum, co-founder en CEO van BrainCreators.

“Bovendien biedt de handelsmissie aanzienlijke kansen om SEAGULL te presenteren in de maritieme sector binnen het Verenigd Koninkrijk. De Britse overheid investeert momenteel namelijk intensief in ‘smart ports’, waardoor er een gunstig klimaat is voor nieuwe oplossingen die processen kunnen automatiseren en digitaliseren.”