Clicky


Bagagechaos op luchthaven Parijs door technische problemen

Bagagechaos op luchthaven Parijs door technische problemen
03-08-2023 19:42 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - Technische problemen hebben op een luchthaven in Parijs geleid tot veel hinder voor reizigers. Exploitant Aéroports de Paris (ADP) schat dat zo'n 10.000 passagiers op 40 vluchten zijn gedupeerd doordat apparatuur het liet afweten die wordt gebruikt om bagage mee te sorteren.

Medewerkers moesten bagage door de problemen handmatig verwerken in terminal vier van luchthaven Parijs-Orly. Daardoor vertrokken vluchten met vertraging of zonder de spullen van sommige reizigers. Over de oorzaak van de storing bestaat nog onduidelijkheid. De luchthaven stuurt een deel van de vliegtuigen als noodoplossing naar andere terminals en naar luchthaven Charles de Gaulle.

De Franse regering reageert verontwaardigd op de problemen. Verantwoordelijk minister Clément Beaune sprak over een "onacceptabele" situatie. Frankrijk organiseert volgend jaar de Olympische Spelen en zit niet te wachten op grootschalige verstoringen van het reisverkeer. "Dit is precies het soort concreet probleem dat we in de gaten moeten houden", reageerde de minister.