Clicky


ANWB telt op zwarte zaterdag 960 kilometer file in Frankrijk

ANWB telt op zwarte zaterdag 960 kilometer file in Frankrijk
05-08-2023 14:28 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De zwarte zaterdag bereikte rond het middaguur het hoogtepunt. Toen stond er 960 kilometer file in Frankrijk, vooral in de zuidelijke helft, meldt de ANWB.

Al vanaf 07.00 uur was het langzaam rijden op de A7 op de route du soleil. De vertraging op de A7 tussen Lyon en Orange was vijf uur. Op de A9 tussen Orange en de Spaanse grens bedroeg de vertraging drie uur.

Ook in het regenachtige Oostenrijk is het druk met vakantieverkeer, mede door vakantievierende Duitsers die onderweg naar het zuiden zijn. Het zorgde voor uren extra reistijd in Oostenrijk op de A10 van Salzburg naar Villach. Vakantiegangers tussen München, Salzburg en de Sloveense grens via de Duitse A8 en Oostenrijkse A10 en A11 waren volgens de ANWB vijf uur langer onderweg. Voor de Karawankentunnel in Oostenrijk richting Slovenië bedroeg de wachttijd een uur.

In Zwitserland was de wachttijd voor de Gotthardtunnel rond het middaguur richting Italië opgelopen tot twee uur, richting het noorden was dat een uur. In Italië was de vertraging op de wegen van Milaan naar Rimini in de ochtend twee uur.