Clicky


Hapag-Lloyd werkt samen met DB Schenker om toeleveringsketens te decarboniseren

Hapag-Lloyd werkt samen met DB Schenker om toeleveringsketens te decarboniseren
09-08-2023 11:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HAMBURG - Hapag-Lloyd is een samenwerking aangegaan met DB Schenker om toeleveringsketens koolstofarm te maken. Na de lancering van "Ship Green" in mei heeft de gerenommeerde logistieke dienstverlener de duurzame transportoplossing van Hapag-Lloyd gekozen als onderdeel van zijn duurzaamheidsinitiatieven.

DB Schenker en Hapag-Lloyd hebben een overeenkomst getekend voor emissiearm containertransport met een op afval en reststoffen gebaseerde biobrandstof. Tegen het einde van 2023 is DB Schenker van plan om ongeveer 3.000 ton CO2-emissievermijding te claimen. Hierbij wordt uitgegaan van minimaal 1.000 ton pure biobrandstof.

“We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking met DB Schenker, aangezien we het gemeenschappelijke doel delen om de logistiek duurzamer te maken. Samenwerkingen als deze geven een duidelijk signaal af in de branche en zijn een ander voorbeeld van een stapsgewijze aanpak om toeleveringsketens verder koolstofvrij te maken”, aldus Henrik Schilling, Managing Director Global Commercial Development bij Hapag-Lloyd.

“Ik ben erg blij dat we samen met Hapag-Lloyd een ander voorbeeld geven voor duurzaamheid in onze branche. Deze samenwerking breidt ons wereldwijde biobrandstofaanbod in zeevracht verder uit. Met deze toezegging zijn we een stap dichter bij ons doel om CO2-neutraal te worden", zegt Thorsten Meincke, Global Board Member for Air & Ocean Freight bij DB Schenker.

Hapag-Lloyd heeft het Ship Green-product gelanceerd om haar klanten emissiearme zeetransporten aan te bieden. Op basis van biobrandstof kunnen klanten van Hapag-Lloyd Ship Green als extra service toevoegen aan hun bestaande boekingen, waardoor CO2e-uitstoot wordt vermeden. Met behulp van de zogenaamde "Book & Claim"-keten kan Hapag-Lloyd vermeden emissies toeschrijven aan alle zeetransporten, ongeacht het schip en de gebruikte route. Ship Green is beschikbaar voor alle zendingen met standaard-, hardtop- of tankuitrusting. Door Ship Green aan te bieden, vervolgt Hapag-Lloyd haar weg naar klimaatneutrale vlootoperaties in 2045.