Clicky


Automobilist ziet mensen zwaaien vanuit rijdende oplegger

Automobilist ziet mensen zwaaien vanuit rijdende oplegger [+foto]
09-08-2023 19:14 | Criminaliteit | auteur Redactie

LEIPZIG - Woensdagmiddag rond 13:30 uur meldde een automobilist bij de politie dat hij meerdere mensen zag zwaaien vanuit de oplegger van een rijdende vrachtwagen op de Duitse A14. De 41-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur zag deze actie bijna tegelijkertijd in zijn spiegels.

De Roemeense vrachtwagen werd vervolgens bij de afrit Leipzig-Nord door verkeersagenten tegengehouden en naar een parkeerplaats bij het tankstation in Taucha geleid. Twee mensen probeerden uit de trailer te ontsnappen, maar werden na korte tijd alsnog gepakt.

De oplegger werd samen met de inmiddels ook gealarmeerde agenten van de federale politie in Leipzig geopend. De politie trof nog vier mensen aan op de laadvloer.

Volgens eerste onderzoek komen de vier mannen (17, 23, 25, 42 jaar oud) en twee vrouwen (22,24 jaar oud) uit Eritrea. De ingeschakelde hulpdiensten controleerden de gezondheid van de mensen.

Alle zes zijn vermoedelijk in de vrachtwagen gestapt tijdens een langere pauze van de chauffeur op weg naar Duitsland. Waar en wanneer ze 'ingestapt' zijn en of er nog andere personen bij betrokken waren, blijft onderwerp van nader onderzoek.

De federale politie in Leipzig startte een onderzoek tegen de zes personen op basis van ongeoorloofde binnenkomst/ongeoorloofd verblijf. Er werden ook strafrechtelijke procedures gestart tegen de chauffeur voor het binnensmokkelen van buitenlanders. Het onderzoek van de federale politie loopt nog.