Clicky


Koning hoort in haven van Vlissingen over drugsvangsten

Koning hoort in haven van Vlissingen over drugsvangsten
30-08-2023 08:07 | Criminaliteit | auteur ANP

VLISSINGEN - Koning Willem-Alexander brengt woensdag een bezoek aan de douane in de haven van Vlissingen. De koning krijgt daar een rondleiding met demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane). Ze krijgen te horen over de aanpak van ondermijnende criminaliteit, zoals drugssmokkel.

Douaniers zullen laten zien hoe containers en pallets gescand worden en vertellen over ongewenste beïnvloeding van drugscriminelen. Ondernemers uit de omgeving vertellen over de samenwerking met de douane. Ook krijgen de koning en De Vries een demonstratie van een nieuwe manier van geursporen uit containers halen, onder meer met behulp van drugshonden.

In Vlissingen worden steeds meer drugs onderschept. In het eerste half jaar van 2023 ging het om acht partijen cocaïne van in totaal 3000 kilo. In dezelfde periode vorig jaar waren dat vijf partijen van in totaal 2200 kilo. "Deze toename komt onder andere omdat de douane in Zeeland intensiever is gaan samenwerken met ondernemers en met handhavingspartners", is de verklaring van de douane.