Clicky


Simon Lucas versterkt management Koninklijke Wijgula

Simon Lucas versterkt management Koninklijke Wijgula
01-09-2023 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DUISBURG/DRUTEN - De binnenvaartmaatschappij Koninklijke Wijnhoff & Van Gulpen & Larsen B.V. (Wijgula) breidt het management uit. Per 1 september is de 44-jarige Simon Lucas de derde manager van de HGK Shipping-dochteronderneming, naast Norbert Meixner en Egbert Schelhaas. Tot zijn verantwoordelijkheden behoren met name de strategische en operationele koersbepaling en verdere ontwikkeling van de onderneming met het oog op de toekomstige eisen die aan de chemische industrie worden gesteld.

Tijdens zijn zakelijke carrière was Simon Lucas al bij diverse chemische bedrijven en logistieke ondernemingen in leidinggevende functies actief, als laatste bij de Tessenderlo-Groep – een gediversifieerd industrieel concern dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van agrarische producten, het recyclen van biologische reststoffen en het bedenken van industriële oplossingen. Door de lange termijnvisie en investeringsstrategie van de onderneming met betrekking tot gewijzigde vervoersstromen te volgen, heeft hij onder meer de productverplaatsing naar drie binnenschepen en de aankoop en integratie van een binnentankterminal voorbereid en de implementatie ervan in goede banen geleid.

Simon Lucas heeft een bachelor in de transport en logistiek, als ook een uitgebreide opleiding als leidinggevende en productie- en beheermanagement gevolgd. Bovendien is hij al jarenlang lid van relevante commissies, zoals onder andere de “Cefic” (European Chemical Industry Council) en de "Vlaamse Waterwegen".

"Met Simon Lucas hebben we een bewezen chemie-expert in huis gehaald met een hoog niveau van operationeel en strategisch inzicht, die ons zal helpen onze activiteiten optimaal te beheren in uitdagende tijden voor de chemische industrie", zegt Norbert Meixner, voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Wijgula en tegelijkertijd Business Unit Director Liquid Chemicals bij HGK Shipping.

"De vervoersstromen zijn aan het veranderen. Economische uitdagingen, de transformatie van goederengroepen en het thema waterstof veranderen de leveringsketens van de chemische industrie op duurzame wijze. Simon Lucas zal ons begeleiden om deze verandering samen met onze klanten uit te voeren," benadrukt Steffen Bauer, CEO van HGK Shipping.

Simon Lucas: "De Koninklijke Wijgula kan terugblikken op een honderdjarige geschiedenis. Binnen HGK Shipping verbindt deze traditie zich met innovatieve kracht. Dat is de perfecte uitgangspositie om als industriële partner de leveringsketens op de waterweg op te bouwen. Ik ben blij om dit proces mede te mogen vormen."