Clicky


Haringvlietbrug in A29 weekend dicht vanwege werkzaamheden

Haringvlietbrug in A29 weekend dicht vanwege werkzaamheden
07-09-2023 13:44 | Weer en Verkeer | auteur ANP

WILLEMSTAD - De Haringvlietbrug in de A29 is vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot en met maandagochtend 05.00 uur in beide richtingen dicht tussen op- en afrit Oud-Beijerland en knooppunt Hellegatsplein vanwege werkzaamheden. Ook de parallelbaan gaat dicht voor het verkeer.

Rijkswaterstaat meldt dat het stuk weg dat wordt afgesloten langer is dan gebruikelijk vanwege de omvang en aard van de werkzaamheden. De snelheid waarmee de brug open- en dichtgaat, wordt gecontroleerd.

Ook gaat Rijkswaterstaat asfalteren en verschillende veiligheidsfuncties testen, zoals de snelheid waarmee de brugklep tot stilstand komt in een noodsituatie. Voor voetgangers en (brom)fietsers vaart op zaterdag en zondag een pont tussen een strandje aan de noordkant bij Numansdorp en recreatiegebied Hellegatsplein.

De Haringvlietbrug verbindt West-Brabant en Goeree-Overflakkee met de Hoeksche Waard en de regio Rotterdam. De brug was van 9 juni tot en met 4 augustus dicht voor al het verkeer vanwege groot onderhoud. Op de omleidingsroutes, zoals op de snelwegen A17 en A16, ontstonden geregeld lange files.