Clicky


Passagiers tijd vast in stilgevallen treinen Rotterdam en Helvoirt

Passagiers tijd vast in stilgevallen treinen Rotterdam en Helvoirt
08-09-2023 23:11 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Ruim zeshonderd passagiers hebben vrijdagavond ruim een uur vastgezeten in de intercity van Den Haag naar Eindhoven. Tussen station Rotterdam-Lombardijen en Barendrecht viel de trein stil. Ook tussen Den Bosch en Tilburg, ter hoogte van Helvoirt, viel een trein stil. Een woordvoerder van de NS bevestigt beide storingen na berichtgeving door respectievelijk het regionale medium Rijnmond en Omroep Brabant.

Volgens de woordvoerder stond de trein bij Rotterdam een uur en tien minuten stil, voordat de passagiers naar een andere trein geëvacueerd konden worden. Een deel van die tijd werkte de airco niet. Hoelang dat precies het geval was, weet de woordvoerder niet. Ook de passagiers in de gestrande trein bij Helvoirt zijn geëvacueerd.

Een passagier uit Den Bosch vertelt tegen Omroep Brabant dat meerdere mensen zijn flauwgevallen. De NS kan alleen bevestigen dat één passagier in de trein bij Rotterdam onwel is geworden. Er is een ambulance ter plaatse gekomen, maar de passagier zou uiteindelijk toch met de vervangende trein naar Eindhoven zijn gegaan.

De NS noemt de situatie "buitengewoon vervelend" voor de passagiers. "Dat is een storing natuurlijk altijd, maar zeker met deze temperaturen". Volgens de woordvoerder is eerst geprobeerd de storingen snel op te lossen, maar toen dat niet mogelijk bleek, werd overgegaan tot het evacueren van de passagiers.

De oorzaak van de storingen is nog niet bekend. De NS doet onderzoek.