Clicky


Maersk lanceert wekelijkse transportoplossing om de Centraal-Aziatische markten beter te verbinden

Maersk lanceert wekelijkse transportoplossing om de Centraal-Aziatische markten beter te verbinden
13-09-2023 11:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ALMATY - Maersk kondigt een nieuwe transportoplossing aan die belangrijke producerende landen in de Verenigde Staten, het Verre Oosten en vooral het Middellandse Zeegebied en Europa naadloos verbindt met aantrekkelijke Centraal-Aziatische markten. Het nieuwe product van het bedrijf, een end-to-end intermodale oplossing voor scheeps- en spoorvervoer, heeft tot doel de efficiëntie van het vrachtvervoer te verbeteren, met name voor consumenten-, lifestyle- en technische producten naar de groeiende consumentenmarkten in Centraal-Azië. Hoewel deze nieuwe op maat gemaakte oplossing zich vooral richt op Kazachstan en Oezbekistan, zal het de basis vormen voor verder logistiek aanbod in de buurlanden zoals Turkmenistan, Tadzjikistan en Kirgizië.

"Naast onze bestaande spoorverbinding door China is er bij onze klanten op het westelijk halfrond een stijgende vraag naar een logistieke oplossing op deze corridor die naadloos aansluit op een mondiaal netwerk aan de Europese kant. We zijn blij om aan deze vraag te voldoen met ons nieuwe, speciale aanbod en helpen onze klanten hun producten op betrouwbare wijze te importeren en exporteren van en naar de Centraal-Aziatische markten", zegt Sedef Ayhan, Managing Director Oost-Middellandse Zeegebied van Maersk.

De Georgische haven Poti is de belangrijkste toegangspoort tot het mondiale oceaannetwerk van Maersk. Vanuit deze haven wordt de vracht naadloos per spoor vervoerd naar Baku in Azerbeidzjan. Vervolgens gaat de reis verder van Baku over de Kaspische Zee naar Aktau. Ten slotte wordt de vracht van daaruit via een efficiënt treinnetwerk afgeleverd op de uiteindelijke bestemmingen in Centraal-Azië, zoals Almaty, Astana en Tasjkent.

Om een ​​naadloze en betrouwbare logistiek te garanderen, heeft Maersk last mile-verbindingen tot stand gebracht in Georgië, Azerbeidzjan, Oezbekistan en Kazachstan via een speciale vrachtwagenpool. Deze strategische aanpak maakt een efficiënte en veilige levering op de eindbestemming mogelijk, waardoor vertragingen worden geminimaliseerd en de klanttevredenheid wordt vergroot.

De transportoplossing wordt verder versterkt door een toegewijd controletorenteam, dat verantwoordelijk is voor het toezicht op en het beheer van het gehele operationele proces. Dit team zorgt voor een gestroomlijnde en gecoördineerde aanpak van de vrachtafhandeling, biedt realtime updates en pakt eventuele problemen aan die zich tijdens de reis kunnen voordoen.

Vanuit Zuidoost- en Oost-Aziatische landen biedt Maersk al een uitgebreid spoor- en oceaanspoornetwerk om deze markten via China met de Centraal-Aziatische landen te verbinden.