Clicky


In totaal ruim 200.000 euro aan boetes voor illegale weekendrust

In totaal ruim 200.000 euro aan boetes voor illegale weekendrust
13-09-2023 12:21 | Buitenland | auteur Redactie

PADBORG - In de nacht van zondag 10 september op maandag 11 september heeft de Deense politie een grote controle uitgevoerd op een groot parkeerterrein in Padborg.

Voorafgaand aan de controle waren er meerdere aanwijzingen dat vrachtwagenchauffeurs de parkeerplaats gebruikten voor hun wekelijkse rust, ook al moeten vrachtwagenchauffeurs één keer per week een langere pauze buiten de vrachtwagen nemen. Dit leidde tot een onderzoek en als vervolg daarop werd dan ook een grote controle gepland.

De controle verliep rustig en de meeste chauffeurs hadden al snel door dat ze in hun vrachtwagen zaten op een moment dat ze daar niet mochten zijn. In totaal kregen vijftig chauffeurs een boete. Alle chauffeurs waren buitenlanders en slechts drie van de voertuigen waren eigendom van Deense transporteurs.

De boete voor het illegaal nemen van regelmatige wekelijkse rust in het voertuig bedraagt ​​DKK 10.000 (1340 euro) voor de bestuurder en DKK 20.000 (2680 euro) voor de werkgever.

Er werd voor in totaal 1,5 miljoen DKK aan boetes opgelegd. Dat is omgerekend in totaal 201.051 euro.  Het overgrote deel van de boetes is al ingevorderd en in de overige gevallen wordt het voertuig in beslag genomen totdat de boete is betaald.