Clicky


Hutchison Ports Duisburg viert veertigste verjaardag

Hutchison Ports Duisburg viert veertigste verjaardag
13-09-2023 12:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DUISBURG - Al in 1983 opende Hutchison Ports Duisburg, oorspronkelijk bekend als DeCeTe Duisburg, haar poorten voor rederijen, logistieke dienstverleners, verladers en operators. In de afgelopen vier decennia is de terminal getransformeerd tot een volwaardige trimodale inland terminal met een uitgebreid dienstenpakket. Hutchison Ports Duisburg is via spoor en water verbonden met zeehavens in Duitsland, Nederland en België en met vele locaties in de regio en ver daarbuiten.

Gelegen in het hart van het Ruhrgebied, het vitale industriële centrum van Duitsland, biedt Hutchison Ports Duisburg ongeëvenaarde toegang tot Duitsland. Onderdeel van het uitgebreide dienstenpakket zijn de eigen transportdiensten, aangeboden onder de naam Hutchison Ports Europe Intermodal, die de havens van Rotterdam en Antwerpen en verschillende bestemmingen in het binnenland met elkaar verbinden. Als belangrijke schakel in het grotere netwerk van Hutchison Ports Europe Intermodal, speelt de terminal een cruciale rol bij het faciliteren van efficiënte vrachtbewegingen.

Hutchison Ports Duisburg ligt direct aan de Rijn en beschikt over bijna een kilometer kade uitgerust met drie portaalkranen en twee spoorlijnen van 700 meter lang. Dankzij de nauwe samenwerking met de aangrenzende DUSS-railterminal is Hutchison Ports Duisburg verbonden met meer dan 70 treinbestemmingen in heel Europa. Daarnaast doet Hutchison Ports Duisburg ook dienst als shortsea-terminal.

Dr. Roland Pütz, managing director van Hutchison Ports Duisburg: “We kijken met trots terug op 40 jaar ervaring. Vooruitkijkend zie ik een moderne terminal, strategisch gepositioneerd op het kruispunt van goederenstromen en rivier- en spoorwegnetwerken. Een gunstige positie voor blijvend succes."