Clicky


Yamato Transport bestelt 900 FUSO Next Generation eCanter

Yamato Transport  bestelt 900 FUSO Next Generation eCanter
13-09-2023 14:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN/KAWASAKI - Daimler Truck AG en hun Japanse dochteronderneming Mitsubishi Fuso Bus and Truck Corporation hebben de eerste FUSO Next Generation eCanter afgelevard aan Yamoto Transport Co, Ltd. De volledig elektrische truck is de eerste van ongeveer 900 Next Generation eCanters Yamoto Transport die bij FUSO is besteld - de grootste bestelling van FUSO's lichte elektrische truck eCanter ooit.

Yamato Transport introduceert de eCanter als onderdeel van haar inspanningen om in 2030 een reductie van 48 procent van de uitstoot van broeikasgassen te realiseren (ten opzichte van 2020) en uiteindelijk in 2050 vrijwel geen uitstoot van broeikasgassen.

Yamato Transport gaat gebruik maken van FUSO Green Lease, een leaseproduct door Daimler Truck Financial Services Asia Co., Ltd. exclusief voor de nieuwe eCanter, ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van elektrische vrachtwagens.

FUSO Green Lease komt met een uitgebreid en op maat gemaakt eMobility-ecosysteem, inclusief voertuigonderhoudsdiensten en speciale garanties.

De eerste eCanter werd in 2017 door FUSO gelanceerd als Japans eerste in massa geproduceerde elektrische lokaal CO2- systeem-emissievrije lichte vrachtwagen, die de belasting voor de chauffeur vermindert door het lage geluids-/trillingsrijden. De afgelopen vijf jaar hebben verschillende klanten in markten over de hele wereld de FUSO eCanter in hun bedrijf gebruikt en uitgebreide feedback gegeven op basis van hun praktijkervaringen. FUSO heeft deze klantfeedback gebruikt tijdens de ontwikkeling van de Next Generation eCanter.

Yamato Transport introduceerde als een van de allereerste eCanter-klanten in 2017 25 eenheden van de eerste generatie eCanter in hun vloot. Gebaseerd op hun positieve ervaringen met het gebruik van de eCanter gedurende meerdere jaren bij thuisbezorging en andere logistieke diensten in Japan, besloot Yamato Transport om ongeveer 900 exemplaren van de Next Generation eCanter in heel Japan.

Karl Deppen, president en CEO van Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation: “FUSO's eCanter vermindert de last voor chauffeurs door hen veilig en trillingsvrij rijden zonder emissies aan te bieden. Dit werd zeer gewaardeerd door Yamato Transport, die in 2017 al 25 van de eerste generatie eCanter introduceerde. We zijn vereerd om Yamato Transport te ondersteunen in hun voortdurende inspanningen om CO2-neutraal te worden terwijl ze onze EV-trucks in heel Japan inzetten.”

De Next Generation eCanter werd eerder dit jaar gelanceerd op verschillende Europese markten, Japan en verschillende overzeese markten. Vorige maand introduceerde FUSO de eCanter voor het eerst in Indonesië en Chili.