Clicky


Flexport introduceert AI-gebaseerd self-service platform

Flexport introduceert AI-gebaseerd self-service platform
13-09-2023 14:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM/SAN FRANSISCO - Flexport presenteert een innovatieve, AI-gebaseerde end-to-end oplossing voor wereldwijde handel. Deze oplossing biedt volledig nieuwe mogelijkheden, met name voor kleine bedrijven en ondernemers. Het gebruiksvriendelijke platform biedt met één klik toegang tot een breed scala aan diensten in de supply chain, waaronder financiering, zeevracht, luchtvracht, fulfilment en bevoorrading.

De innovatieve technologie van Flexport geeft retailers toegang tot meer dan twintig geïntegreerde supply chain-diensten. Dit maakt de verkoop makkelijker en brengt producten naadloos van een fabrikant naar de consument. Het doel hiervan is om de wereldwijde supply chain te ‘democratiseren’. Hierdoor kunnen bedrijven hun omzet verhogen, kosten verlagen en zich concentreren op hun kernactiviteiten - hun klanten. De nieuwe Flexport-oplossing is wereldwijd beschikbaar. Zelfs retailers buiten de VS kunnen er gebruik van maken om op de Amerikaanse markt te opereren, zolang ze maar fysiek aanwezig zijn in de VS.

"Wereldwijde handel is zo oud als de weg naar Rome, maar het is voor bedrijven altijd een complexe taak om goederen vanaf de fabrieksvloer tot aan de deur van de klant te leveren", zegt Ryan Petersen, oprichter en CEO van Flexport. "Vooral ondernemers richten zich veel liever op het ontwikkelen en verhandelen van hun producten in plaats van op ingewikkelde logistieke processen. Met de lancering van onze nieuwe alles-in-één oplossing bieden we ondernemers een helpende hand bij deze uitdagende taak."

Bedrijven kunnen de alles-in-één oplossing van Flexport gratis gebruiken. Voor degenen die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen, is Flexport+ ook beschikbaar. Dit exclusieve lidmaatschapsprogramma biedt eersteklas verzenddiensten, financieringsoplossingen voor de supply chain en advies van bewezen experts uit de sector. Flexport+ is 90 dagen gratis te proberen en kost daarna 149 dollar per maand.

kunnen met de nieuwe oplossing van Flexport hun voorraad direct aanbieden via Fulfillment by Amazon (FBA), Walmart Fulfillment Services (WFS) en meer dan vijftien andere kanalen van groothandelaren, waaronder Costco, Target en Nordstrom. Het bedrijf biedt ook op maat gemaakte fulfilment- en deur-tot-deur-leveringsdiensten, zowel voor platforms als Shopify en Amazons Seller Fulfilled Prime, als voor de eigen e-commercewinkels. Deze slimme integraties creëren een gecentraliseerde magazijnvoorraad, waardoor Flexport-klanten overal kunnen verkopen zonder gedoe met verschillende leveranciers. Daarnaast garandeert Flexport transparante en betrouwbare leveringsbeloften tijdens het proces - inclusief express-leveringen binnen twee dagen of zelfs nachtelijke leveringen - en op meer dan twintig e-commerceplatforms, waaronder Shopify, Walmart en eBay.

"Een product uitwerken van concept tot aan de uiteindelijke levering is vaak een lastig en tijdrovend proces. Hierbij maakt het niet uit of je nog maar net actief bent in de wereld van postorderbedrijven of al een bloeiend bedrijf hebt opgebouwd. De focus van veel ondernemers ligt op groei en niet op logistieke uitdagingen. Tot nu toe heeft geen enkele dienstverlener een volledig geautomatiseerde logistieke oplossing aangeboden. Daar wilden we verandering in brengen", benadrukt Parisa Sadrzadeh, Executive Vice President SMB bij Flexport. "Met ons nieuwe totaalpakket en Flexport+-lidmaatschap maken we logistiek zo eenvoudig dat ondernemers tijd en energie besparen door met ons samen te werken en zo hun groeipotentieel volledig kunnen realiseren."

Leden van Flexport+ krijgen voorrang bij de afhandeling van zendingen, waardoor de verzendtijden tot 15% korter worden. Daarnaast profiteren leden van exclusieve financieringsopties met betalingstermijnen tot 120 dagen, waardoor het concept van 'pay as you sell' mogelijk wordt. Andere voordelen zijn kostenbesparingen op opslag en voorbereiding van zendingen, uitnodigingen voor community-events en doorlopende ondersteuning van gespecialiseerde teams in de hele supply chain. Flexport+ biedt toegang tot geavanceerde supply chain tools, financiering en expertise tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.