Clicky


Familiebedrijf E. van Wijk Logistics viert 75 Jaar toewijding, innovatie en duurzaamheid

Familiebedrijf E. van Wijk Logistics viert 75 Jaar toewijding, innovatie en duurzaamheid
27-09-2023 09:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GIESSEN - E. van Wijk, een toonaangevende internationale logistieke dienstverlener, markeert dit jaar 75 jaar moedig ondernemerschap en organische groei. Deze mijlpaal wordt het hele jaar gevierd met evenementen als een truckerstour door de regio en scholendagen om de volgende generatie medewerkers te inspireren.

Hoogtepunt: het jubileumfeest dat op zaterdag 23 september plaatsvond voor relaties, klanten, medewerkers en familie waarbij het terrein van E. van Wijk werd omgetoverd tot een levendig dorp met entertainment, culinaire hoogstandjes, een indrukwekkende vuurwerkshow en de onthulling van de eerste elektrische vrachtwagen van het bedrijf. Een belangrijke stap in de verduurzaming van het wagenpark.

Coen van der Kooij, eigenaar van Wédéflex Duurzame Daksystemen en al 45 jaar klant: “Dit is in alle opzichten een Van Wijk feest. Dit doet recht aan de manier waarop Van Wijk al 75 jaar werkt, aan alle facetten werd gedacht zoals klanten, leveranciers en het personeel. Maar ook het publiekelijk uitspreken van dank aan God, daar heb ik veel respect voor."

Rijke historie

Wat in 1948 begon, met oprichter en pionier Ewout van Wijk en een enkele vrachtwagen, heeft zich - onder de bezielende leiding van ook de tweede generatie, vertegenwoordigt door Ad van Wijk - ontwikkeld tot gevestigde speler in de logistieke sector met vestigingen in Roemenië, Oekraïne en Polen. Ewout van Wijk, CEO en derde generatie aan het roer: ‘Door de jaren heen is E. van Wijk uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde organisatie, zonder ooit af te wijken van de kernwaarden die ons hebben gevormd. Respect, uitmuntendheid, toewijding en rentmeesterschap vormen onze 'blueprint', onze kracht en ons kompas. Onze diensten zijn gericht op het succes van onze klanten. Persoonlijke en duurzame relaties vormen daarvoor de basis.’

Duurzame toekomst

E. van Wijk is een gezond bedrijf met aandacht voor iedereen en alles eromheen. Van Wijk: "Het verleden heeft ons geleerd dat achter personeelsnummers, bedrijven en functies, mensen zitten die aandacht en waardering verdienen. Dat zal in de toekomst niet veranderen. Persoonlijke relaties vormen de basis voor succesvolle relaties en een succesvol bedrijf. De toekomst zal verder ook duurzamer betreden moeten worden. Rentmeesterschap heet dat. Hoe laten we de wereld leefbaar voor de volgende generaties?" 

E. van Wijk zal volop anticiperen op duurzame mogelijkheden als hernieuwbare diesel waarmee de uitstoot tot wel 90 procent wordt gereduceerd. "Ons doel is om dit jaar onze strategische relaties te betrekken in het streven naar een groenere wereld. Daarnaast worden dit jaar tien elektrische vrachtwagens geïntroduceerd binnen ons bedrijf. Together we care. As promised."