Clicky


Chauffeur rijdt zich vast met exceptioneel transport op Duitse A9

Chauffeur rijdt zich vast met exceptioneel transport op Duitse A9 [+foto]
28-09-2023 16:58 | Ongevallen | auteur Redactie

EISENBERG - Doordat een vrachtwagenchauffeur donderdaochtend een andere route dan toegestaan heeft genomen met zijn exceptioneel transport zijn er nu aanzienlijke extra kosten.

Een 44-jarige Oekraïner kwam op de Duitse A9 ter hoogte van wegwerkzaamheden met zijn zwaar transport en het bijbehorende volgvoertuig vast te zitten. Het 4,15 m brede transport had meerdere waarschuwingsbakens op de smalle wegstrook bij wegwerkzaamheden en enkele honderden meters van de rechter betonnen versperring en de aan de linkerkant opgetrokken voorlopige vangrail beschadigd. Het exceptioneel transport had daar helemaal niet mogen rijden.

Hij was onderweg van Müncheberg (Brandenburg) naar Mannheim met kabeltrommels voor windturbines. Hij verliet de goedgekeurde route en kwam in de wegwerkzaamheden terecht.

Om verder te mogen rijden is nu een nieuwe vergunning nodig. Verder moet de weg over een lengte van drie kilometer worden vrijgemaakt, zodat het voertuig er ongehinderd doorheen kan. Dit zal leiden tot ernstige verkeershinder.

De chauffeur moest 230 euro betalen voor het overtreden van de rijvoorschriften.