Clicky


Raymond Riemen nieuwe algemeen directeur binnen Europa voor Koninklijke LV Logistics

Raymond Riemen nieuwe algemeen directeur binnen Europa voor Koninklijke LV Logistics
03-10-2023 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VLAARDINGEN - Raymond Riemen (57) treedt per 9 oktober in dienst als algemeen directeur van Koninklijke LV Logistics voor de Europese Unie. Riemen heeft een brede achtergrond in de logistieke dienstverlening en supply chain management. Zo was hij eerder onder andere 22 jaar CEO van Broekman Logistics. Ook werd hij in zijn woonplaats Rotterdam al eens uitgeroepen tot havenman van het jaar.

Riemen zal in zijn nieuwe rol leiding gaan geven aan LV Logistics in Nederland. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie binnen de Europese Unie. Het hoofdkantoor van LV Logistics is gevestigd in Vlaardingen.

LV Logistics is van oorsprong een Nederlands familiebedrijf, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een full-service logistieke dienstverlener met een wereldwijd netwerk van 33 vestigingen, aangevuld met een omvangrijk agentennetwerk. Het bedrijf met ruim 600 medewerkers bezit in totaal zo’n 230.000 m2 aan opslagruimte (zowel in eigen bezit als gehuurd) en had in 2022 een omzet van 250 miljoen euro. Vanwege de kennis en ervaring van haar medewerkers wordt LV Logistics in de markt gezien als een sterke en betrouwbare partner op het gebied van logistiek rondom grootschalige projecten.

Het bedrijf heeft de sterke ambitie om ook de komende jaren te blijven groeien, onder andere door het aantrekken van nieuw personeel, overnames en het benutten van kansen op het gebied van ketenintegratie en de transitie naar nieuwe en groene mobiliteit.

Met de komst van Raymond Riemen hoopt LV Logistics de verdere groei te kunnen versnellen, zo stelt Mark van Herk, CEO van LV Logistics Group.

Mark van Herk: “We zijn ontzettend blij dat Raymond onze organisatie komt versterken. Raymond staat in onze sector van logistiek en transport te boek als iemand met goede managementkwaliteiten en een zeer uitgebreid commercieel netwerk. Met zijn zeer ruime kennis en ervaring, in combinatie met zijn persoonlijke eigenschappen als teamplayer en verbinder, ben ik ervan overtuigd dat hij voor een versnelling kan zorgen in de verdere groei en ontwikkeling van LV Logistics Nederland. Daarnaast zien we voor onze organisatie groeikansen in Europa, waar Raymond ook een leidende rol in zal gaan vervullen.”

Raymond Riemen zegt uit te kijken naar het nieuwe hoofdstuk in zijn loopbaan.

Raymond Riemen: “Ik ken het bedrijf LV Logistics al heel lang. Het is een familiebedrijf met een strategische visie voor de lange termijn. Men heeft een sterke ambitie om te groeien en daar hoop ik een belangrijke bijdrage aan te kunnen geven, zowel via mogelijke overnames als via autonome groei. Ik heb de nodige ervaring op dat vlak. Met het optimaliseren van processen en het genereren van nieuwe business, ook door het aantrekken van specialisten, denk ik dat we flinke stappen kunnen maken. Verder gelooft LV Logistics net als ik in duurzame partnerships met klanten en relaties als een manier om waarde te creëren binnen de supply chain. Die benadering past bij mij en zo heb ik in het verleden ook altijd gewerkt. Verder is LV Logistics een warme organisatie, ook dat vind ik als mens belangrijk. Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking.”