Clicky


Twintigtal gegadigden voor overname failliet Big Bazar

Twintigtal gegadigden voor overname failliet Big Bazar
06-10-2023 13:37 | Faillissementen | auteur ANP

DIEMEN - Ongeveer twintig geïnteresseerde partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een gehele of gedeeltelijke overname van Big Bazar. Dat meldt de failliete discountketen op zijn website.

De curatoren hebben een biedingsprocedure afgesproken met de gegadigden. Ook hebben de gegadigden informatie gekregen zodat ze een beeld kunnen vormen van "de onderneming en de activa van Big Bazar", is te lezen op de website. Wie de geïnteresseerde partijen zijn, is nog niet bekend. Over enkele weken verwachten de curatoren meer informatie te kunnen delen.

Ook laat Big Bazar weten dat leveranciers al enige tijd voor het faillissement geen nieuwe producten meer aanleverden. Hierdoor is het assortiment in de winkels teruggelopen. De curatoren hebben besloten dat er kortingen op de artikelen in de winkels komen, zodat klanten "de weg naar de winkels blijven vinden en de onderneming dus aantrekkelijk blijft voor een doorstart".

Op 26 september verklaarde de rechtbank in Amsterdam de keten na meerdere reddingspogingen failliet. Big Bazar kampte met financiële problemen en ontving steeds meer klachten over onbetaalde rekeningen. De koopjesketen had op het moment van faillissement nog circa negenhonderd werknemers en minder dan honderd winkels. De curatoren hebben gezegd dat zij de resterende vestigingen "zoveel mogelijk" open willen houden.