Clicky


Renault, Volvo en CMA CGM bundelen krachten voor geheel nieuwe generatie nieuwe elektrische bestelwagens

Renault, Volvo en CMA CGM bundelen krachten voor geheel nieuwe generatie nieuwe elektrische bestelwagens
06-10-2023 19:29 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

Klimaatverandering vereist een versnelde transitie naar elektrificatie met het oog op toekomstige CO2-regelgeving voor goederenvervoer, waardoor het logistieke ecosysteem in steden drastisch zal veranderen.

Logistieke dienstverleners worden nu al geconfronteerd met een toenemende druk op de gebruikskosten en de behoefte aan geëlektrificeerde, veiligere en volledig verbonden voertuigen.

Tegen 2030 zal de Europese markt voor geëlektrificeerde bestelwagens verdrievoudigd zijn, wat een enorm potentieel belooft voor een gloednieuw aanbod van lichte bedrijfsvoertuigen – met name voor snelgroeiende e-commerce en verhuurbedrijven.

Renault Group, Volvo Group en CMA CGM bundelen hun krachten om deze nieuwe markt te verkennen en een voortrekkersrol in te nemen met een nieuwe generatie volledig elektrische bestelwagens en bijbehorende diensten.

Nieuw Software Defined Vehicle-platform tackelt pijnpunten van logistieke spelers met innovatieve en veilige oplossingen en een ecosysteem van op maat gemaakte oplossingen.

Renault Group en Volvo Group tekenen bindende overeenkomsten voor de oprichting van een nieuwe onderneming met een 50-50% belang en elk met het plan € 300 miljoen te investeren in de komende drie jaar. CMA CGM ondertekent een niet-bindende intentieverklaring met Renault Group en Volvo Group om toe te treden tot de nieuwe onderneming en investeert € 120 miljoen via PULSE, haar Energiefonds dat zich richt op het versneld CO2-vrij maken van de transport- en logistieke sectoren.

De oprichting van het nieuwe bedrijf staat begin 2024 gepland, afhankelijk van alle wettelijke goedkeuringsprocessen. Het toekomstige bedrijf zal opereren onder een eigen identiteit en zal gevestigd zijn in Frankrijk.