Clicky


Vrachtwagenchauffeurs probeerden zondagavond aan Deense controle op parkeerplaats te ontkomen

Vrachtwagenchauffeurs probeerden zondagavond aan Deense controle op parkeerplaats te ontkomen
10-10-2023 11:57 | Controles | auteur Redactie

BRONDBY - Om sociale dumping tegen te gaan, voerde de Deense politie zondagavond controles uit bij rustende chauffeurs op het Priorparken in Brøndby.

De politie controleerde of de vrachtwagenchauffeurs die in de omgeving stonde geparkeerd de regels voor wekelijkse rust overtraden.

Deze regels moeten ervoor zorgen dat de chauffeurs in ordelijke omstandigheden minimaal 45 uur rust per week hebben, en niet in de vrachtwagens slapen. Het doel van de controle was dus om te controleren of er geen sprake was van sociale dumping doordat de chauffeurs in strijd met de regels hun wekelijkse rust in de vrachtwagens namen.

Vier of vijf chauffeurs probeerden weg te sluipen toen de politie arriveerde, maar de agenten zorgden ervoor dat iedereen bij elkaar bleef totdat ieders papieren waren gecontroleerd.

In totaal zijn veertien chauffeurs en hun vrachtwagens gecontroleerd. Ook is onderzocht of er wegenbelasting is betaald en is er een algemene controle op de rij- en rusttijden uitgevoerd.

Drie chauffeurs hielden zich niet aan de regels. Anderen hadden haast om de plaats te verlaten en namen daarom genoegen met een zogenaamde verkorte wekelijkse rusttijd. In deze drie gevallen riskeert de werkgever een boete van DKK 20.000 (omgerekend 2.682 euro) en de chauffeur een boete van DKK 10.000 (1.341 euro).