Clicky


Richard Schroeter wordt nieuwe vertegenwoordiger Duitsland van Port of Antwerp-Bruges

Richard Schroeter wordt nieuwe vertegenwoordiger Duitsland van Port of Antwerp-Bruges
16-10-2023 10:31 | Buitenland | auteur Redactie

ANTWERPEN - Met ingang van 1 oktober 2023 heeft Port of Antwerp-Bruges de 59-jarige Richard Schroeter aangesteld als nieuwe vertegenwoordiger voor Duitsland en Zwitserland. Samen met Elmar Ockenfels, die sinds 2016 Port of Antwerp-Bruges vertegenwoordigt in Duitsland en Zwitserland, zal hij de belangen van de haven behartigen bij de industrie en de logistieke sector in Duitsland en Zwitserland. Een bijzondere focus zal liggen op het uitbreiden van het netwerk op het gebied van energietransitie.

"Port of Antwerp-Bruges biedt een enorm potentieel voor de bevoorrading van de Duitse industrie met grondstoffen en milieuvriendelijke energiebronnen. Netwerken met spelers in de waardeketen en de toekomstgerichte uitbreiding van intermodale verbindingen in het hinterland zijn essentieel om dit potentieel te benutten. Ik kijk ernaar uit om de haven op dit pad te ondersteunen met mijn ervaring en zo mijn steentje bij te dragen aan de uitbouw van Duitsland als vestigingsplaats voor bedrijven en klimaatneutrale oplossingen," zegt Schroeter.

Richard Schroeter is een internationaal ervaren logistiek manager die tijdens zijn carrière al veel kennis heeft opgedaan op het gebied van zeevracht, binnenvaart en intermodaal transport. Geboren in Keulen en opgeleid als expediteur, heeft hij managementfuncties bekleed in Japan, Australië, Singapore en Hong Kong voor verschillende bedrijven en rederijen. In de afgelopen jaren was hij ook Managing Director voor bekende bedrijven zoals Imperial Logistics International in Duisburg, Rhenus Freight Logistics en MBS in Keulen.

Wim Dillen, International Development Manager, laat weten: “Ik ben trots dat wij vandaag ons 17-koppig team van internationale vertegenwoordigers kunnen uitbreiden met Richard Schroeter, die met zijn rijke kennis en internationale ervaring onze ambities op vlak van trade-ontwikkeling en energie-transitie inzake Duitsland zal helpen verwezenlijken.”