Clicky


Transavia annuleert vluchten naar Libanon na negatief reisadvies

Transavia annuleert vluchten naar Libanon na negatief reisadvies
20-10-2023 10:40 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - Transavia heeft al zijn vluchten tussen Schiphol en Beiroet in Libanon tot en met dinsdag geannuleerd. Eerder op de dag scherpte Nederland het reisadvies aan voor het land naar kleurcode rood, waarmee reizen naar Libanon sterk wordt afgeraden.

In het grensgebied tussen Israël en Libanon vinden raketaanvallen en beschietingen plaats en de vrees bestaat dat dit geweld zich naar andere delen van het land uitbreidt. Eerder gaf het ministerie een oranje reisadvies, om alleen voor noodzakelijke doeleinden naar Libanon af te reizen.

Een woordvoerder van Transavia geeft de "toegenomen onzekerheid" over de situatie in Libanon als reden voor het annuleren van de vluchten.

Na de aanval door de militante beweging Hamas op Israëlische burgers en militairen begin oktober besloot Transavia niet meer op Tel Aviv te vliegen. Tot zeker 21 december gaan er geen vluchten naar die Israëlische stad.

Onlangs besloten de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en de Zwitserse dochteronderneming Swiss International Air Lines hun vluchten naar Libanon te staken. Hun Libanese branchegenoot Middle East Airlines parkeerde uit voorzorg vijf vliegtuigen uit de vloot in Turkije, voor het geval dat de onlusten aan de grens met Israël overslaan naar heel het land.